Čarobni recept za uklanjanje PROŠIRENIH VENA i sprječavanje TROMBOZE sa samo dva SUPER sastojka!

Praktična žena
Čarobni recept za uklanjanje PROŠIRENIH VENA i sprječavanje TROMBOZE sa samo dva SUPER sastojka!
.

Jedna od prvih stvari koje biste trebali učiniti ako imate ovu vrstu problema je jesti zdravu hranu, vježbati svaki dan i da ne bi trebali sjediti ili stajati cijelo vrijeme.

Najvažnija stvar je da isprobate ovaj čarobni recept. Rezultati će vas iznenaditi!

vene

Sastojci:

    1 čaša od ovčjeg mlijeka
    1 dječji sapun

 

Upute:

Prvo, naribati sapun u mlijeko. Držite ovaj lijek u plastičnoj posudi i u hladnjaku.

615dd00c400a8425acff

Kako ga koristiti:

Stavite obloge s ovom domaćom smjesu na pogođena područja. Utrljajte smjesu gore i dole, 3 puta na dan.

prosirene-vene

Najznačajniji prehrambeni borci protiv proširenih vena su bioflavonoidi.

Manje je poznato da se bioflavonoidi diosmin, hesperidin, rutin nalaze i kao osnovne djelatne tvari u kremama i bezreceptnim lijekovima koji se koriste za ublažavanje tegoba s proširenim venama. Sve te tvari potječu iz biljne hrane, posebice citrusnog i bobičastog voća

Proširene ili varikozne vene najčešći su venski poremećaj, a smatra se da svaka peta osoba boluje od poremećaja venske cirkulacije. Pritom su češće pogođene žene nego muškarci, a broj oboljelih se povećava s dobi. Problemi s proširenim venama nisu samo estetske prirode, ako se ne liječe mogu se pretvoriti i u ozbiljniji zdravstveni problem.


Uzroci nastanka proširenih vena

Vene su krvne žile koje transportiraju krv prema srcu i sadrže valvule koje onemogućuju povratak krvi u suprotnom smjeru i tako prkose gravitaciji. Varikozne vene nastaju kada valvule oslabe i tada se krv može nakupljati u ekstremitetima, cirkulacija slabi i krv se ne može nesmetano vraćati prema srcu. Obično se javljaju na stražnjoj ili unutrašnjoj strani nogu kao posljedica dugotrajnog sjedenja ili stajanja. Manifestiraju se kao povećane, plave ili ljubičaste ispupčene žile, a mogu se javiti i sitnije kapilare koje podsjećaju na paukovu mrežu.

Takve popucale kapilare su značajno manje i bliže površini kože, a mogu se javiti i na licu. Stav da su poremećaji venske cirkulacije bolest samo nekih profesija (npr. konobara ili prodavačica) već je odavno odbačen, a danas je poznato da uz genetsku predispoziciju neki čimbenici poput povećane tjelesne mase, nedovoljnog kretanja, radnih uvjeta (dugotrajno stajanje ili sjedenje), trudnoće i uzimanja oralnih kontraceptiva potenciraju nastanak poremećaja.


Simptomi koji pozivaju na uzbunu

Prvi znaci poremećaja očituju se kao bol i težina u potkoljenicama, brzo umaranje, osjećaj peckanja, otekline u predjelu gležnjeva, grčevi u nogama prilikom spavanja ili dugotrajnog nemijenjanja položaja. Ovi su simptomi već znak za uzbunu, jer kako bolest odmiče i postaje kronična i simptomi poprimaju ozbiljniji karakter. Koža na kritičnim mjestima postaje sve tamnija, javlja se svrab i otok te slijedi pojava rana. U tom je trenutku ključno reagirati i krenuti s preventivnom terapijom u vidu pravilne prehrane, kontrole tjelesne mase, izbjegavanja visokih temperatura, redovite tjelesne aktivnosti i uzimanja odgovarajućih dodataka prehrani.

prosirene-vene
Heljda, citrusno i bobičasto voće spas za vene

Najznačajniji prehrambeni borci protiv proširenih vena su bioflavonoidi. Manje je poznato da se bioflavonoidi diosmin, hesperidin, rutin nalaze i kao osnovne djelatne tvari u kremama i bezreceptnim lijekovima koji se koriste za ublažavanje tegoba s proširenim venama. Sve te tvari potječu iz biljne hrane, posebice citrusnog i bobičastog voća. Među bioflavonoidima se osobito ističe rutin (ili rutinozid, kako se ponekad naziva) koji se prirodno nalazi u brojnim biljkama, voću i povrću. Najbogatiji izvor rutina je heljda, a nalazimo ga još i u citrusima, crnom čaju, kori jabuka, marelicama, trešnjama. Rutin posjeduje snažna antioksidativna i protuupalna svojstva. Studije pokazuju da rutin potiče vensku cirkulaciju pa mu se tako pripisuje preventivno svojstvo na smanjenje rizika od proširenih vena. Osobito je učinkovit u jačanju kapilara.

Ne propustite