PROBUDILA SE IZ KOME NAKON PET GODINA: Sada je odlučila podijeliti svoje iskustvo, njena priča je obišla svijet!

Porodica i zdravlje
PROBUDILA SE IZ KOME NAKON PET GODINA: Sada je odlučila podijeliti svoje iskustvo, njena priča je obišla svijet!
.

Iz kome se probudila nakon pet godina i sada sa svima želi podijeliti svoje iskustvo....

Claire Wineland (18)  bila je pet godina u komi i konačno se probudila. Ona boluje od cistične fibroze i tokom jedne intervencije dobila je sepsu.

Kada se oporavila odlučila je da svoje iskustvo podijeli sa javnošću, pa je otvorila stranicu pod nazivom "The Clarity project" na kojoj govori kako izgleda preživljavanje iz perspektive pacijenta.

  

''Bila sam na Aljasci i tražila sam šumu i životinje. Sjećam se da sam sjedila satima i posmatrala najljepši prizor do sada. Bilo je hladno, ali nije me bilo briga. Nakon buđenja iz kome saznala sam da sam u to vrijeme bila ‘ušuškana u led', ovim riječima je Clarie započela svoj prvi snimak koji je postavila na Youtube.

Naime, ona je otkila da je tokom kome bila svjesna svega što se oko nje dešava, da je sve mogla da čuje kroz neki “čudan filter”.

'Sve je izgledalo kao neki san, ali jako intenzivno. Svega iz vaše okoline ste svjesni. Zahvaljujući ovom iskustvu o sebi sam saznala dosta stvari, kao i to da naš um može biti lako izmanipulisan'' ,kaže ona.

Pogledajte njenu video-ispovijest:

 

Ne propustite