Evo kako da na prirodan način izbjelite zube: Ovo će vas raspametiti

Praktična žena
Evo kako da na prirodan način izbjelite zube: Ovo će vas raspametiti
.

Svi bi željeli da imamo zdrave, bijele i lijepe zube. Donosimo vam prirodan način za koji nije potrebno skupo plaćati i obilaziti tretmane. Mnogi trikovi izvodivi su kod kuće, pomoću lako dostupnih namirnica koje su najčešće i vrlo ukusne.

1. Soda bikarbona i malo soli

zub1

Riječ je o starom triku za koji je potrebna čajna žličica sode bikarbone. Njoj dodajte malo soli i nekoliko kapi limuna. Stavite zapjenjenu smjesu na četkicu za zube i iščetkajte zube kao kada ih perete. Nakon toga isperite usta. Ovim se trikom služite jednom tjedno, a rezultat će biti vidljiv istoga trena.

Postoje brojni razlozi zbog kojih je soda bikarbona dobar izbor za pranje zubi. Prije svega, soda bikarbona će polirati zube i dati im bjelinu. U isto vrijeme će ukloniti loš zadah. Pristupačna je i može se koristiti u različite svrhe. U usporedbi s drugim izbjeljivačima zubi, soda bikarbona je najjeftinija i jedna kutijica se može koristiti za više od 100 pranja.

Saznajte što zubi govore o vašem zdravlju!

zub3

Koje su prednosti pranja zubi sodom bikarbonom?

Najveća prednost pranja zubi sodom bikarbonom je uklanjanje mrlja i plaka sa zubi. Soda bikarbona će ukloniti nakupine plaka koji doprinosi propadanju zubi. Povremeno korištenje sode bikarbone se preporuča za cjelokupno zdravlje usne šupljine.

Kako prati zube sodom bikarbonom?

Važno je da zube sodom bikarbonom ne perete više od 2 puta tjedno kako ne biste oštetili caklinu.

Namočite četkicu vodom i umočite ju u sodu bikarbonu. Tako ćete biti sigurni da se soda bikarbona prilijepi za četkicu. Četkajte zube oko 2 minute i dobro isperite.

Četkanje zubi sodom bikarbonom će možda uzrokovati osjećaj žarenja. Ako taj osjećaj postane nepodnošljiv, trebate odmah prestati i dobro isprati usnu šupljinu vodom.

Sodu bikarbonu možete pomiješati i s pastom za zube. Postupak četkanja i ispiranja je isti. Znači, četkajte 2 minute i dobro isperite.

Koji su nedostaci pranja zubi sodom bikarbonom?

zub2

Iako je soda bikarbona prirodno sredstvo za izbjeljivanje zubi, postoje neke negativne strane redovitog pranja zubi sodom bikarbonom.

Najveći nedostatak je taj što je soda bikarbona jako abrazivno sredstvo pa prekomjernim korištenjem možete oštetiti caklinu. Oštećenje cakline vaše zube može učiniti osjetljivijima i povećati rizik od nastanka karijesa. Šteta je nepovratna i može se s vremenom dodatno pogoršati.

Drugi nedostatak je taj što soda bikarbona ne ubija sve bakterije, a za prevenciju karijesa je potrebno uništiti bakterije u ustima, zbog čega ćete i dalje trebati zube prati pastom za zube.

Ako imate trajne navlake, ne biste trebali koristiti sodu bikarbonu jer ona može uzrokovati ispadanje navlaka i nastanak još tamnijih mrlja.

1. Kora naranče, limuna i banane

zub

Unutarnja strana kore naranče, limuna i banane sadrži sastojke koji pomažu za bjelije zube. Dovoljno je samo trljati koricu na koju se stavi prstohvat soli po zubima i potom oprati zube.

Ne propustite