UPOZORENJE! Ne otvarajte ovu poruku na WhatsAppu

Tech
UPOZORENJE! Ne otvarajte ovu poruku na WhatsAppu
.

Danas bi se mogla pojaviti čudna poruka na ekranima mnogih korisnika WhatsAppa, popularne aplikacije za dopisivanje.

Ono što je uznemirujuće jest to što je dio poruke točan!

Međutim, kakav je tačno sadržaj poruke koju biste mogli primiti? Prvi dio poruke je prijevara – tvrdi da postoji videozapis koji se zove Martinelli, da će vam hakirati mobitel ako ga otvorite te da ga nećete moći popraviti. Trenutačno nije pronađen nikakav Martinellijev videozapis. U nastavku poruke iznesen je savjet da ažurirate svoju verziju WhatsAppa u verziju nazvanu WhatsApp Gold.

WhatsApp Gold navodno nudi najnovije značajke poput mogućnosti snimanja videochata, slanja 100 fotografija istodobno i brisanja poruka nakon što ih pošaljete, ali postoji samo jedna verzija WhatsAppa, a to je upravo ona kojom se svi koristimo. Link koji vodi na stranicu za ažuriranje zapravo je pun zlonamjernih virusa koji bi vam mogli uništiti mobitel.

Iako korisnici još od 2016. godine prijavljuju probleme s porukama u vezi s posebnim, ograničenim izdanjem WhatsApp Golda, opreza nikad dosta. Ako prijateljima poželite proslijediti poruku o najnovijem virusu, slobodno prije slanja izbrišite onaj dio o Martinellijevu videozapisu, piše Večernji list.

Ne propustite