Potpuno prirodna: Ovo je najbolja maska za akne i tamne mrlje!

Praktična žena
Potpuno prirodna: Ovo je najbolja maska za akne i tamne mrlje!
.

Peršun je sigurno dobro poznat po svojoj mogućnosti umanjivanja tamnih mrlja i akni.

Mi vam donosimo način kako da pripremiti masku od peršuna, limuna i meda

Sastojci:

-jedan svjež organski peršun, koji je prethodno dobro opran u toploj vodi, a zatim usitnjen.

-kašičica limunovog soka (ili polovina iste ako imate suhu kožu, a u slučaju osjetljive kože, možete preskočiti upotrebu limunovog soka).

-dvije kašičice sirovog i termički neobrađenog meda

Postupak:

Isjeckajte vezicu peršuna na sitne djeliće nožićem ili kuhinjskim makazicama. Idealan izbor bi bio kovrčavi peršun zbog svoje tamnozelene boje, ali i standardne vrste s ravnim listovima mogu se podjednako dobro iskoristiti.

Izdrobite peršun u avanu sve dok ne dobije konzistenciju paste. Radi olakšavanja usitnjavanja, možete dodati i par kapi limunovog soka, ali je ipak poželjno da se peršun drobi u vlastitom soku. Pomiješajte sirov med i limun te dobro izgnječite tučkom.

Prije nanošenja maske potrebno je očistiti kožu lica blagim prirodnim sredstvom za njegu. Nakon čišćenja, isperite i osušite lice, a zatim laganim potezima nanosite masku na kožu lica, izbjegavajući područje oko očiju.

Ako želite, masku možete primjenjivati i na koži nosa, radi prevencije pojave mitesera.

Nanesite masku i ostavite da djeluje 10 do 15 minuta. Moguće je da ćete pri tom osjetiti blago peckanje od limunovog soka, posebno ako trenutno patite od izbijanja akni. U slučaju produženog peckanja tokom primjene ove maske, razmotrite pripremu iste bez limunovog soka.

Ne propustite