UZIMAJTE KAŠIKU OVE SMJESE SEDAM DANA: Nećete vjerovati kako se kilogrami BRZO tope
Bijeli luk je jedna od najčešće korištenih namirnica u kuhinjama širom svijeta.
Pored toga što daje odličan okus hrani, jako je moćan u zaštiti od brojnih bolesti.
Sve njegove nutritivne vrijednosti dobit ćemo ako ga konzumiramo sirovog.
Bijeli luk će vam pomoći kod smanjivanja krvnog pritiska i holesterola, spriječit će koronarne bolesti srca, kao i srčani udar.
Također može zaustaviti efekte alteroskleroze. Može vam pomoći u zaustavljanju prehlada, gripa, groznica, dijereje i gljivičnih infekcije.
Ljudi bi trebali svakodnevno konzumirati bijeli luk, kako bi pobljšali svoj imunitet.
Pored nabrojanih prednosti, luk vam može pomoći u skidanju masnih naslaga.
Kombinacija sa lukom i đumbirom odlična je za gubitak tjelesne težine, detoksikaciju, kao i jačenje imuniteta.
Kako koristiti bijeli luk?
Najbolji ga je konzumirati sirovog, jer prilikom termičke obrade otpušta aktivan sastojak alicin.
Sve što trebate uraditi jeste oguliti jedan čen luka i ostavite ga 15 minuta prije samog konzumiranja.
Još jedna važna stvar prilikom konzumiranja bijelog luka, jeste da ga konzumirate na prazan želudac.
SIROVI BIJELI LUK I MED
Prije svega, na male dijelove isijecite 2 - 3 čena luka, zatim ih pomiješajte sa jednom kašikom meda.
Ovu smjesu konzumirajte svakog dana.