3 istine o majkama i CARSKOM REZU koje svako treba znati

Mame i bebe
3 istine o majkama i CARSKOM REZU koje svako treba znati
.

Biti majka nije nimalo jednostavan zadatak. S tom ulogom dolaze i mnoge odgovornosti, napori i ogromnim nagradama. Zato želimo poticati one velike žene koji su prošle kroz carski rez, da ponosno nose svoj "znak sreće".

Carski rez (odjeljak C-sekcije) zahtijeva ogromnu količinu hrabrosti i snage, a samo žena i majka mogu se suočiti s herojskim i divljenjim načinom. Evo 3 istine da samo žene koje su imale C-sekciju znaju.

1. Hrabro se suočavaju s posljedicama kirurške intervencije

r
Možda mislite da je carski rez, također poznat kao C-odjeljak, uobičajena procedura, ali se smatra glavnom operacijom. I, kao i druge vrste velikih operacija, sekcije C također nose rizike i za majku i za dijete.

Osim toga, budućem ocu ili članovima porodice vrlo je teško biti prisutni u radnoj sobi tijekom rođenja. Mogu biti sami, bez mogućnosti primanja podrške i puni neizvjesnosti.

Ne može postojati bolji primjer borbe od onoga gdje se strah i usamljenost interno bore protiv snage, volje i bezuvjetne ljubavi koje te žene podnose samo da prime to lijepo dijete.

2. Ne znaju je li sve u redu dok ne napuste radnu sobu

r5
U takvim slučajevima rizik ne prestaje s rođenjem djeteta. Kao iu svakoj operaciji, liječnici ne mogu utvrditi je li sve uspjelo sve dok se anestezija nije istrošila.

Osim toga, tu je i detalj koji malo ljudi zna. Tijekom C-sekcije majka je svjesna - ona ne osjeća bol, ali osjeća sve kretanje u njemu. To je neugodan, invazivan osjećaj, i ako to niste prethodno svjesni, može biti traumatično. Čak i tako, prolaze kroz nju s visokim glavama jer znaju da je nagrada velika, piši Bright Sideu.

3. Prolaze kroz post-carski oporavak kao prave heroine

r4
Kad se dijete rodi, svijet majke vrti se oko sebe i ona bez ikakva pitanja poštuje njihove zahtjeve. To zahtijeva predispoziciju i logistiku koja se često iscrpljuje. Zamislite da to sve radite sa boli. Da, s puno boli i nelagode koja je neizbježan dio procesa oporavka nakon operacije.

To ih čini još jačima, prelazeći prag boli i razvija unutarnju snagu koja je samo u usporedbi s snagom druge majke.

r4

Bez obzira koliko je teško, to čine s osmijehom i sa svimešću na svijetu. Budući da svaka minuta bez mišića, svaka pelena promijeni, svaki osmijeh i mogućnost da drže tu malu ruku, osjećaju dah, a ta čudesna novorođenčeta miris opravdava. To je razlog zašto su oni na ovom svijetu, kako bi se ono malo proširenje same sretni.

Pozdravljamo svaku od tih majki koje su označene ožilom koje im omogućuje da nikad ne zaboravljaju ono što su napravljene. Dakle, drage majke, ponosno nosi tu lijepu oznaku. Nemojte ga sakriti, nemojte ga prikrivati, jer nije svaka žena ima tu privilegiju.

Novi.ba

Ne propustite