VREMENSKA PROGNOZA: U BiH jutros oblačno

Bosna i Hercegovina
VREMENSKA PROGNOZA: U BiH jutros oblačno
.

 U Bosni jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme s kišom u zapadnim područjima, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 3 stupnja, Kupres 8, Bugojno, Livno i Zenica 10, Jajce, Sarajevo i Sokolac 11, Grude, Široki Brijeg i Stolac 12, Bihać i Trebinje 13, Bijeljina, Gradačac, Mostar, Sanski Most, i Srebrenica 14, Banja Luka, Brčko, Doboj, Neum, Prijedor, Tuzla i Zvornik 15 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Hercegovini će danas biti umjereno oblačno vrijeme, a u Bosni pretežno oblačno. Prijepodne slabija kiša se očekuje u Krajini i sjevernim područjima Bosne. U drugoj polovini dana kiša i pljuskovi se očekuju i u većem dijelu BiH. Jači pljuskovi u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22, na jugu BiH do 24 stupnja.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima s kišom. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će oko 19 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ne propustite