POLICIJA OD DANAS VRŠI POJAČANE KONTROLE: Na jednu stvar posebno obratite pažnju, KAZNE SU DRAKONSKE!

Region
POLICIJA OD DANAS VRŠI POJAČANE KONTROLE: Na jednu stvar posebno obratite pažnju, KAZNE SU DRAKONSKE!
.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila, u periodu od 16. do 22. aprila 2018. godine, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Ova akcija će danas početi u svim državama članicama međunarodne organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope). Riječ je o ukupno 32 države (28 država članica Evropske unije, Švicarskoj, Norveškoj, Srbiji i Gruziji).

radar

"Svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumijeva i obavezno alkotestiranje vozača, a prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu saobraćajni policajci će kontrolisati i da li vozač i putnici u vozilu koriste sigurnosne pojaseve", piše u saopštenju.

U okviru ove međunarodne akcije, realizovaće se i akcija „Speed Marathon“, koja se takođe sprovodi na svim evropskim putevima, a tokom koje će biti mjerena brzina na najvažnijim putnim pravcima neprekidno u trajanju od 24 časa, od 18. aprila u 6 časova do 19. aprila u 6 časova.

U MUP-u kažu da će u tom periodu biti angažovani svi raspoloživi uređaji za mjerenje brzine, a na dionici autoputa Šid – Šimanovci mjeriće se i prosječna brzina kretanja vozila.

Ne propustite