Govedarica: RS 'nema gdje da priveže svoj mali čamac izuzev za brod Srbija'

Bosna i Hercegovina
Govedarica: RS 'nema gdje da priveže svoj mali čamac izuzev za brod Srbija'
.

Republika Srbija i njen predsjednik Aleksandar Vučić su zainteresovani da građani Bosne i Hercegovine i Republike Srpske žive na dejtonskim tekovinama u miru i stabilnosti, rekao je lider Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica.

Na sastanku u Beogradu Govedarica i Vučić su se usaglasili da je očuvanje mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini i u regionu Balkana od suštinskog interesa za cjelokupni srpski narod, saopćeno je iz SDS-a.

- Zahvalio sam predsjedniku Vučiću na njegovoj posjeti Republici Srpskoj tokom prošle sedmice i na svim njegovim naporima i aktivnostima, kao i na finansijskoj pomoći za RS – kazao je Govedarica.

Rekao je i da RS „nema gdje da priveže svoj mali čamac izuzev za jedan veliki brod koji se zove Srbija“. Govedarica je istakao da se nada da će saradnja Republike Srpske i Srbije biti još jača, i da će u narednim godinama raditi na insfrastrukturnim i energetskim projektima.

- Zamolio sam predsjednika Vučića da već od sledeće godine snažno krenemo kada su u pitanju investitori, koji žele stabilnost i mir u regionu i koji žele da investiraju i ulažu – rekao je Govedarica.

Govedarica je rekao Vučiću da će, kada postane predsjednik Republike Srpske braniti interese RS-a i da te interese niko neće moći ugroziti, stoji u saopćenju SDS-a.

Ne propustite