Prvi put nakon januara, u ovoj sedmici sjednice oba doma Parlamenta FBiH

Objavljeno:16.04.2018 - 15:42
A A A Times Arial

U ovoj sedmici zasjedat će oba doma Federalnog parlamenta, prvi put nakon januara.

Predstavnički dom je najavio dvije sjednice, za utorak i srijedu, a u četvrtak će se sastati i Dom naroda.

Prema najavama, Predstavnički dom će prvo održati tematsku sjednicu o depolitizaciji i budućnosti obrazovanja u FBiH, a potom će započeti vanrednu, s obimnim dnevnim redom u kojem su niz zakona, određene strategije, odluke i drugi akti.

Više zakona predloženo je po skraćenom postupku, među njima zakoni o izmjenama ili dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju, Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode te Zakona o doprinosima. Po skraćenoj proceduri je predložen i zakon o prestanku važenja Zakona o osnivanju Fonda za pomoć područjima nastradalim od prirodne nesreće.

Među brojnim aktima predloženim u redovnoj proceduri su budući zakon o zaštiti na radu, kao i zakon o osiguranju u saobraćaju. U više preostalih najavljenih tačaka dnevnog reda su pojedinačne strategije o razvoju drvne i industrije građevinskog materijala, kao i metalskog i elektro sektora.

Najavljeni dnevni red Doma naroda za četvrtak podudara se u nekim tačkama s predloženim dnevnim redom Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!