Žena mu se liječila od karcinoma, a on je htio ubrzati RAZVOD: Imao je PAKLENI plan, evo i koji

Čudne priče
Žena mu se liječila od karcinoma, a on je htio ubrzati RAZVOD: Imao je PAKLENI plan, evo i koji
.

Dok mu se supruga devet mjeseci u bolnici liječila od karcinoma, on je krivotvorio njezin potpis na papirima za razvod, želeći se dočepati imovine. Sada je završio u zatvoru.

Nakon 18 godina braka, Nicky Jones (44) podnio je zahtjev za razvod od svoje teško bolesne supruge Lucy McDonnel-Jones (41) bez njezina znanja. Njegova supruga se u tom trenutku nalazila u bolnici devet mjeseci i primala kemoterapiju zbog trećeg stadija Hodgkinovog limfoma koji se proširio na prepone, zdjelicu, leđa i želudac.

Jones je već ranio odnio papire za razvod supruzi na posao, no ona ih je tom prilikom odbila potpisati jer ih nije stigla pročitati, piše Daily Mail. Par je duže vrijeme bio u lošim odnosima, godinama su spavali u odvojenim krevetima, a 2014. godine Lucy je konačno napustila supruga.

Već sljedeće godine dijagnosticiran joj je karcinom pa je sve stavljeno na čekanje. Predao dokumente s krivotvorenim potpisom Planove svog muža otkrila tek naknadno, kada je otpuštena iz bolnice i u nekadašnjem obiteljskom domu pronašla dokumentaciju za razvod. Među ostalom otvorenom poštom naslovljenom na nju, koju joj je suprug zatajio, pronašla je pismo obiteljskog suda.

Lucy je nazvala sud da provjeri što se događa i ostala šokirana saznanjem da je njezin muž podnio zahtjev za razvod koji je ona prihvatila potpisivanjem dokumenta. Obratila se odvjetniku, koji je zaustavio brakorazvodnu parnicu dok policija ne istraži što se ustvari dogodilo.

Potpis na dokumentu nije uopće izgledao kao njezin, pa je Lucy shvatila da se njezin suprug pokušao razvesti od nje bez njezinog znanja dok je ona bila u bolnici. Lucy vjeruje da je to bio pokušaj da se dočepa sve imovine - njihove dvije kuće i zajedničke ušteđevine. 'Htio je ubrzati proces' Stvar je završila na sudu, a tužiteljica je istaknula da je krivotvorenje potpisa nanijelo ogroman stres gospođi Jones koja je u tom trenutku još uvijek primala kemoterapiju. - Ona vjeruje kao je on krivotvorio njezin potpis zbog stjecanja imovinske koristi dok je još uvijek bila teško bolesna - kazala je. Njegov odvjetnik je kazao da Jones inzistira na tome da je njegov čin 'djelomično motiviran time što je htio ubrzati proces'. Priznao je krivotvorenje dokumenta, ali tvrdi da nije pokušao upotrijebiti bolest supruge u svoju korist.

- Da je samo pričekao da se njegova supruga oporavi, možda šest ili osam mjeseci kasnije, i njoj bi bilo jasno da je njihov brak završio. Razdvojeni su dvije godine i razvod bi bio neosporan - izjavio je njegov odvjetnik. Sud je donio presudu prema kojoj Jones mora odslužiti zatvorsku kaznu od osam mjeseci, a pola od tog vremena provest će u pritvoru. Određena mu je i zabrana približavanja bivšoj supruzi.

 

Ne propustite