Bio jednom jedan derbi: Sarajevski rivali razočarali po ko zna koji put

Fudbal
Bio jednom jedan derbi: Sarajevski rivali razočarali po ko zna koji put
.

Fudbaleri Sarajeva i Željezničara remizirali su bez pogodaka u derbi susretu 5. kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine. Navijači Sarajeva održali su obećanje i nisu se pojavili na sjevernoj tribini, a Manijaci su pokušali pomoći svom timu da dođe do zlata vrijednog trijumfa. Ipak, mreže su na kraju mirovale.

134. vječiti derbi apsolutno nije opravdao očekivanja, vidjeli smo premalo, a oba tima su izgleda samo željela da ne izgube. Prvu pravu priliku vidjeli smo tek u 23. minuti, kada je Sarić odlično uposlio Hebibovića na desnoj strani, koji odigrava povratnu loptu za Rahmanovića, a lopta je nakon njegovog udarca pogodila samo stativu. 

Plavi su tražili penal u 28. minuti kada je Vranješ nakon duela s Bekićem olako pao, te je arbitar Mujić pokazao da se igra nastavi. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Željo je imao veliku priliku nakon kontre, ali je Pavlović na vrijeme izašao na 20-ak metara ispred svog gola i glavom izbio loptu ispred zahuktalog Zajmovića.

Sarajevo je i u nastavku prvo zaprijetilo i to preko Adukora u 59. minuti. Defanzivac je nakon kornera propustio dobru šansu, jer ga je lopta iznenadila, a samo dva minuta poslije Rahmanović iz odlične pozicije nije zatresao mrežu Kjosevskog.

Do kraja susreta domaći su bili nešto bolji, a vrijedi izdvojiti i pokušaj mladog rezerviste Mustafića koji je u 84. minuti s oko 20 metara šutirao pored gola. Ostalo je početnih 0:0, a moramo istači da je lider na tabeli pomalo i razočarao.

SARAJEVO: Pavlović, Kuzmanović, Sarić, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Hebibović, Mujakić, Bekić, Crepulja, Adukor.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Graovac, Mehremić, Blagojević, Bogičević, Zakarić, Zajmović, Osmanković, Vranješ, Hajdarević, Ubiparip.

Ne propustite