SVAKI DAN POJEDITE SAMO JEDNU JABUKU: Razlozi su jako dobri, a učinak nevjerovatan!

Praktična žena
SVAKI DAN POJEDITE SAMO JEDNU JABUKU: Razlozi su jako dobri, a učinak nevjerovatan!
.

Jedna jabuka prosječne veličine ima 120 kalorija. Ovu voćku trebate pojesti svaki dan, a ovo su razlozi.

Jabuka na dan tjera doktora van. Iako se na prvi pogled čini kako jabuka nije dobra opcija kada ti se jede nešto slatko, možda ćete uz ove savjete promijeniti mišljenje... Tih 120 ludih kalorija znače istinske benefite za vas.

150919153848-01-popular-fruits-apples-exlarge-169

OSMIJEH

Grickanje jabuke znači održavanje zubnog mesa aktivnim i sprječava karijes na zubnom mesu. Naravno, jabuka nije zamjena za pranje zubi. Optimalno je prati zube dva puta na dan, ali ako u međuvremenu poželite očistiti zube, jabuka je odličan izbor.
jabuka

DIJETA

Već u samo jednoj većoj jabuci sadržano je čak 5,5 grama vlakana. Jabuke su bogate pektinom, vlaknom koje jako dobro topi masti. Ako te ovo nije dovoljno uvjerilo, sudionice istraživanja sveučilišta Florida u prosjeku su izgubile oko 3 kile kroz godinu dana, a jedina promjena koju su učinile je da su jele jednu jabuku na dan. Također, smanjila im se razina holesterola u krvi.

pexels-photo

ZDRAVLJE SRCA

Prema jednoj studiji, osobe koje su svaki dan jele jabuke snizile su razinu LDL - a i to za 40 posto.

MOZAK

Ne, ne šalimo se jabuka vas čini pametnijim! Potiču razvoj acetilkolina, neurotransmitera koji prenosi poruke od mozga do moždanih stanica. Istraživači su zaključili da jedenje ili pijenje soka od jabuke može poboljšati memoriju i održati čovjeka bistrijim kroz godine.

apple-fruit

ZDRAVA UŽINA

Ima li što lakše od jabuke? Ako vam je pala energija i pod hitno moraš pojesti nešto, jabuka je zdrava opcija. Umjesto čipsa i krekera koji su puni nezdravih masnoća, konzervansa i dodataka, nakon jabuke ćeš još dugo osjećati sitost jer je bogata kalorijama, a sporo troši energiju.

Ne propustite