IMALA JE PREKO 130 KG: Otišla je na vjenčanje i šokirala se kad je vidjela svoje slike! Uz ova 3 PRAVILA je izgubila 70 KG

Praktična žena
IMALA JE PREKO 130 KG: Otišla je na vjenčanje i šokirala se kad je vidjela svoje slike! Uz ova 3 PRAVILA je izgubila 70 KG
.

Bila je depresivna i brinula se da će cijeli život osjećati bol. Nije željela da život provede sjedeći pa je krenula u teretanu. Naime, vjenčanje prijatelja, na kojemu je bila sa suprugom, bilo je prekretnica za Emili Puglijeli. Kada je vidjela fotografije, bila je šokirana.

"O Bože koliko sam debela. To je bio trenutak kada sam shvatila da nešto moram da uradim za sebe", ispričala je Emili koja je tada imala 136 kilograma. Udebljala se nakon trudnoće i nikada nije skinula te kilograme. U međuvremenu je usvojila i jednu ružnu naviku - emocionalno prejedanje.


Hrana je za nju bila dobar prijatelj, a onda sam shvatila da mora da promijeni svoje navike. Istraživala je razne dijete, a onda se odlučila za režim ishrane sa niskim ugljenim hidratima.


"Jela sam mnogo hljeba i slatko, a kada sam iz ishrane izbacila šećer, hljeb, krompir, većinu ugljenih hidrata, shvatila sam da mi to odgovara. Sama sam pripremala svoje obroke", ispričala je Emili.

U prvoj godini smršala je 46 kilograma. Sljedeću godinu zadržala je tu kilažu i  smršala je tek nekoliko kilograma. Do 2014. Emiili je bila spremna da u pojača vježbe i sem šetnjih, počela je da trči i vozi bicikl. 


Imala je problem i sa kukom pa je morala da ide na operaciju i jedva. Kilaža joj je stagnirala na 88 kilograma. Bila je depresivna i brinula se da će cijeli život osjećati bol. Nije željela da život provede sjedeći pa je krenula u teretanu. 

"Nikada prije nisam bila u teretani. Više se nije radilo o tome da li želim da smršam, nego sam željela da stegnem kondiciju, da hodam, penjem se uz stepenice, vezati cipele i vratiti se na posao.

"Kada sam imala 136 kilograma, sanjala sam o tome da trčim. Ne volim baš toliko trčanje, ali sada to mogu. Nikada prije nisam mislila da ću moći iz čučnja dignuti 45 kilograma ili trčati 5 kilometara.

 

"Mnogo sam sretnija i snažnija nego što sam mislila", izjavila je Emili (38).

Za sve vas koji želite smršaju ona ima tri savjeta:

1. Vi to možete.

2. Ne može svaki dan biti savršen.

3. Budite uporni.

Ne propustite