RIJEŠITE SE DOSADNOG CELULITA: Konačno ovog ljeta pojavite se na plaži BEZ STIDA!

Praktična žena
RIJEŠITE SE DOSADNOG CELULITA: Konačno ovog ljeta pojavite se na plaži BEZ STIDA!
.

Ne samo da gojazne osobe imaju problema s celulitom, sa ovim problemom bore se i mršave osobe.

To može biti problem, stoga vam predlažemo da isprobate ove prirodne lijekove za liječenje celulita. Koji će vam pomoći:

Četkanje

Sugo četkanje smanjuje pojavu celulit, u koliko ga imate to činite  dva puta dnevno, na suhoj koži.

Mifacijalna masaža

Terapeuti preporučuju ovu vrstu masaže, koja izglađuje se sloj vezivnog tkiva  te na taj način uzrokuje formiranje celulita.

Dodajte vlakna u svoju ishranu

Vlakna mogu puno pomoći sa celulitom konzumirajte voća i povrća koje sadrže visok nivo vlakana. Te hranu kao što je banana, kuške, i lisnato povrće, šparoga, brokula, avokado.

 

Mi preporučujemo da upotrijebite sastojke koje možete pronaći u vašoj kuhinji te vam donosimo  recept za prirodni piling za kožu:
 

Sastav:

    1 šolja smeđeg šecera,
    1 šolja kafe,
    1 kašika prirodnog mlijeka ( autorka recepta je koristila bademovo),
    1 kašika kokosovog ulja,
    1\2 kašike ekstrakta vanilije.

Priprema:

Sve pomiješati. Možete ga držati u frižideru 15 dana i može se koristiti do dva puta u sedmici. Namijenjen je svim tipovima kože.

 

Što je celulit?

Celulit su naslage masnog tkiva koje se nakupljaju na nogama i stražnjici, ali i na bokovima, trbuhu i rukama.

Celulit su pod kožom nagomilane masnoće i toksini koji izazivaju slabljenje vezivnog tkiva.

Na stvaranje celulita utiču hormoni,. Hormoni imaju funkciju da, daju čvrstoću i elastičnost kože. Uz estrogen, u stvaranju i gomilanju celulita sudjeluju i drugi hormoni.

Celulit se pojavljuje kod žena iz tri razloga:

  •     Hormonalne promjene koje oslabljuju vezivna tkiva negativno utječu na strukture koje održavaju elastičnost kože. Ove se promjene događaju kod žena u periodu 25-35 godina. Tada se događa slabljenje receptora u krvnim žilama u području butina i stražnjice.
  • celulit
  •     Žene nakupljaju više masnog tkiva od muškaraca. Studije su pokazale da muškarci bolje oksidiraju masno tkivo od žena.
  •     Masne stanice se kod žena distribuiraju u vertikalne slojeve. Dodatno, stanje s celulitom se pogoršava s godinama jer vezivna tkiva slabe.
    4ssss

Testirajte se na celulit!

Test „uštipa“ se radi jednostavno: palcem i kažiprstom uhvatite komad kože  i obratite pozornost imaju li se neravnine na uštipnutom dijelu.

 Ako se nalazite u fazi 0, pobrinite se da se stanje ne pogorša.

Evo nekoliko preventivnih koraka kojima celulit možete držati pod kontrolom.

Pobrinite se za zdravlje kože

Što su ova tkiva slabija i opuštenija, to koža izgleda mekanije . Poboljšanjem zdravlja i elastičnosti , popravit će se i vidljivost celulita.

Istopite masno tkivo

Što na kritičnim mjestima imate više masnog tkiva, to će celulit u biti primjetljiviji. Topljenjem, smanjit ćete napetost tkivima u kritičnom području.

Poboljšajte tjelesnu i limfnu cirkulaciju

Loša cirkulacija i limfna drenaža mogu uzrokovati upalne procese i otekline.

Ako srčani ili limfni protok duže vremena budu usporeni, nakupine kolagena se mogu nataložiti pogoršavajući situaciju s celulitom.

celulit

Trening snage

Mnoge žene u neznanju izbjegavaju vrstu treninga koja im može najviše pomoći. Prema studijama, što se bolje aktivira cirkulacija i limfa u pogođenim područjima, to će se celulit manje vidjeti.

Ne propustite