Fišo: 15. april je važan datum u historiji Bosne i Hercegovine

Bosna i Hercegovina
Fišo: 15. april je važan datum u historiji Bosne i Hercegovine
.

Ministar za boračka pitanja KS Muharem Fišo čestitao je 15. april - Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine svim pripadnicima Oružanih snaga BiH, porodicama šehida i palih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i veteranima Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine.

- Taj datum je jedan od najbitnijih datuma države Bosne i Hercegovine, koju su pripadnici Armije hrabro i časno branili i odbranili. U nevjerovatno složenim i uslovima potpune logističke blokade stvorena je respektabilna multietnička vojna sila na čelu sa generalima Seferom Halilovićem, Jovanom Divjakom i Stjepanom Šiberom koja je nadjačala nadmoćnije agresorske vojske, nadjačala svjetske urote i embarga, 15. april je važan datum u cijeloj historiji Bosne i Hercegovine, jer da Armija RBiH nije stvorena, do danas možda ne bi bilo ni BiH – navodi se u čestitki, prenosi Fena.

Ističe se da je „Armija RBiH priča o stotinama heroja i našim šehidima i palim boricima i svim građanima BiH, koji su se borili za pravo da živimo i opstanemo pod suncem bosanskim“.

- To je priča koju ćemo pričati svaki dan i naša je stalna obaveza da budemo dostojni žrtava koje su pripadnici ARBiH hrabro i nesebično podnijeli za život i slobodu koju danas imamo – navodi ministar Fišo u čestitki.

Ne propustite