TRAGEDIJA NA PORODIČNOJ PROSLAVI: Pjevačicu u osmom mjesecu trudnoće ubili jer je rekla da ne može ustati

Svijet
TRAGEDIJA NA PORODIČNOJ PROSLAVI: Pjevačicu u osmom mjesecu trudnoće ubili jer je rekla da ne može ustati
.

Muzičari su održali prosvjede u Pakistanu kako bi tražili pravdu za trudnicu koja je upucana dok je pjevala na porodičnom slavlju u utorak navečer.

Nije jasno kako je došlo do smrti Samire Sindhu (28).

Čovjek je prijavljen da ju je upucao zato što nije ustala dok pjeva, a on je izjavio da ju je slučajno upucao dok je pucao u zrak.

Bila je osam mjeseci trudna.

To se dogodilo na obrezivanju proslave u selu zvanom Kanga, u blizini grada Larkana u pokrajini Sindh.

Policija je u vezi s ovim slučajem uhapsila Tariqa Jatoija koji je ispred sudnice kazao novinarima da je pucao u zrak i da je metak slučajno pogodio pjevačicu. Jatoi je zadržan u pritvoru, a prosvjednici traže da policija pritvori još dva muškarca koji su bili prisutni tijekom pogibije Samire Sindhu.

Samira je poznata lokalna pjevačica koja je objavila najmanje osam albuma tradicionalne sindhi i sufi glazbe, ali je, poput većine pakistanskih glazbenika, živjela ponajviše od nastupa na porodičnim proslavama, javlja BBC.

Na Internetu se pojavio video snimak krvave proslave, ali se na snimci ne vidi da netko prijeti pjevačici na pozornici. Snimka prikazuje kako su joj prišla trojica muškaraca i, po običaju, zasipala je novčanicama. Ona je stajala i nastavila pjevati. Kad muškarci nestaju iz kadra, začula su se tri hica i Samira je pala.

Na suđenju se očekuje i nalaz krvi koji će pokazati je li Jatoi bio pod utjecajem alkohola, koji je zabranjen muslimanima u Pakistanu.

 

Ne propustite