ODVAŽITE SE I UŽIVAJTE: Sočna pileća prsa punjena špinatom i sirom

Kuharica
ODVAŽITE SE I UŽIVAJTE: Sočna pileća prsa punjena špinatom i sirom
.

Pečenja prsa se mnogi pribojavaju jer ih je lako presušiti. Ovisno o veličini, mogu se peći između 10-15 minuta, a dobar vam je vodič lijepa zlatno-smeđa boja. Ako vam pri okretanju zapinje, znači da još uvijek nisu pečena s te strane i kratko pričekajte.  Pažljivi budite i pri rezanju mesa, kako nadjev ne bi iscurio.

Napravite rez od otprilike 5-6 centimetara s bočne strane prsa i pripazite da nožem ne zarežete preduboko i probijete na drugu stranu. 

Sastojci: 

- 4 komada pilećih prsa bez kostiju 
- 1 kašika soli 
- 100 g krem sira
 - 50 g mozzarelle 
- 250 g smrznutog špinata
-  1 režanj češnjaka 

- Polovica malog luka 

Priprema: 
Napravite džepić u svakom komadu prsa, a potom ih sva ocijedite uz pomoć papirnatih ručnika.  Pomiješajte krem sir, komadiće mozzarelle, odmrznuti i ocijeđeni špinat i sitno nasjeckani luk i češnjak. Napunite prsa nadjevom, a potom ih posolite. Zagrijte ulje u dubljoj tavi, ubacite piletinu i pecite 5-7 minuta. Preokrenite, dodajte žlicu maslaca i pecite još toliko, sve dok ne poprimi lijepu zlatno smeđu boju. Pustite da prsa odstoje pet minuta prije rezanja i serviranja.   

 

(gastro.hr) 

 

 

Ne propustite