Kremlj odgovorio Trumpu: Ne bavimo se Twitter diplomatijom

Svijet
Kremlj odgovorio Trumpu: Ne bavimo se Twitter diplomatijom
.

Dmitry Peskov, portparol Kremlja, komentarisao je tweet upozorenje američkog predsjednika Donalda Trumpa o skorašnjem raketnom napadu u Siriji, rekavši da se Moskva ne bavi Twitter diplomataijom.

Trump je u srijedu rekao da će rakete doći kao odgovor na sirijske hemijske napade, naglasivši:

"Rusijo, budi spremna, jer će doći lijepe i nove i pametne!

Portparol ruskog predsjednika Vladimira Putina izjavio je tokom televizijskog nastupa da "mi ne učestvujemo u Twitter diplomatiji".

"Podržavamo ozbiljne pristupe i nastavljamo razmišljati da je važno ne preduzimati bilo kakve korake koji bi mogli dodatno destabilizovati već krhku situaciju“, dodao je Peskov, prenosi Anadolija.

Peskov je naglasio da su tvrdnje o hemijskom napadu izmišljene i "ne mogu služiti kao izgovor za bilo kakve snažne akcije".

Ranije u srijedu je Maria Zakharova, portparolka Ministarstva vanjskih poslova Rusije odgovorila Trumpu preko Facebooka, rekavši da bi rakete uništile "sve dokaze" o hemijskom napadu.

"Projektili moraju letjeti prema teroristima, a ne legitimnoj vladi koja se već nekoliko godina bori protiv međunarodnog terorizma na svojoj teritoriji", poručila je Zakharova.

 

Ne propustite