Ona je pobijedila rak maternice i sada upozorava: OVAJ SIMPTOM ne biste smjeli ignorisati!

Praktična žena
Ona je pobijedila rak maternice i sada upozorava: OVAJ SIMPTOM ne biste smjeli ignorisati!
.

Bolovi u želucu su uobičajeni, od menstrualnih grčeva do nadutosti, ali za 46-godišnju Carlu Bradbury bili su znak nečeg ozbiljnijeg - raka vrata maternice.

"Za rođendan sam dobila Sodastream uređaj (koji omogućuje samostalno doziranje mjehurića i okusa) pa sam mislila da bolovi u želucu dolaze od previše gazirane vode i nisam odmah otišla kod liječnika ", kaže ona. "Također sam uočila lagano krvarenje između menstrualnih ciklusa - za koje sam mislila da je zbog hormona."

Nakon što su se bolovi u trbuhu postupno pogoršavali, išla je do liječnika opće prakse koji ju je pregledao i poslao ju na Papa test. Test je pokazao abnormalne rezultate, što je dovelo do daljnjih testiranje. 

Magnetska rezonancija je potvrdila da Carla ima rak u fazi 3B, što znači da se rak proširio iz cerviksa u strukture oko. Najgore se osjećala kad je pročitala da su šanse za preživljavanje 50:50 šanse.

"Zato što je moj tumor bio tako velik (kasnije sam otkrio da je bio veličine velike šljive) i način na koji je bio pričvršćen na moju zdjelicu, nisu ga mogli operisatu." Umjesto toga, Carla je išla na hemoterapiju i radioterapiju, na koju je, na sreću, dobro reagirala.

Sad je prošlo skoro pet godina od dijagnoze, i Carla ima važnu poruku za druge žene. Kao i mnoge, Carla nije redovno radila Papa test - i poziva druge žene da ne rade isto.

 

Ne propustite