NISU SKUPE, A ITEKAKO SU KORISNE: Ove namirnice imaju svojstvo afrodizijaka, obožavat ćete ih!

Ljubav
NISU SKUPE, A ITEKAKO SU KORISNE: Ove namirnice imaju svojstvo afrodizijaka, obožavat ćete ih!
.

Afrodizijačka hrana je poznata od davnina. Legenda kaže kako su afrodizijaci dobili ime po grčkoj božici ljepote Afroditi.

Prema vjerovanju starih Grka, božica ljubavi i seksa, Afrodita, smatrala je da su vrapci sveti i da bi njihovi mozgovi mogli osjetno popraviti vašu spolnu moć. Nakon Afrodite – afrodizijačku hranu u 18. stoljeću spominje rimski liječnik Galen koji je tvrdio da hrana za poticanje libida mora biti topla i vlažna, a kao afrodizijaci su oduvijek bili poznati začini poput feferona i ljute paprike.

U današnje vrijeme se najvećim afrodizijakom smatraju takozvane bogataške delicije poput ostriga i kavijara. Ipak, odmaknimo se od filmskih scena na jahtama gdje neka rasna ljepotica kavijarom hrani svog postarijeg pastuha i napravimo od našeg malog stana – pravo afrodizijačko seksi gnijezdo.

Pogledajte koje financijski pristupačnije namirnice imaju svojstvo afrodizijaka.


1. Maslinovo ulje

Izbjegavanje masnoća može biti dobro po vaš kolesterol, ali ne i po vaš testosteron. Naime, seksualni nagon je usko povezan s razinom testosterona – a najdraže Kleopatrino kozmetičko sredstvo – maslinovo ulje potiče proizvodnu testosterona te zbog njega se dobro osjećate u svojoj koži i želite se maziti.


2. Naranča

Antioksidans poput naranče je i afrodizijak jer vitamin C poboljšava seksualnu moć, a ako ste jači tada imate više volje i želje za seksualnim aktivnostima.


3. Crveno vino

Jedno američko istraživanje je pokazalo kako dvije čaše vina kod žena dnevno pojačavaju seksualnu želju. Jedna čaša crnog vina uz večeru će vas opustiti, samo pripazite kako ne biste pretjerali, jer pokoja čašica previše će vas samo uspavati.


4. Smokve

Ovo slatko voće je zbog svog vlaknastog sastava veliki afrodizijak. Zbog sugestivnog izgleda stari Grci su ih smatrali voćem koje simbolizirali plodnost.


5. Celer

Ako želite začiniti atmosferu u kući, dajte svom muškarcu celera. Naime, to povrće proizvodi muški hormon androsteron koji se luči znojenjem. Ako žena osjeti “miris” aldosterona – baca se na svog frajera.


6. Med

Ta slatka namirnica, ponekad zna biti i izrazito grešna. Kod žena podiže razinu estrogena, a kod muškarca testosterona. Zaigrajte se s medom i zagarantirana vam je večer užitka.

 

7. Čili

Dok Viagra nije došla na tržište, impotencija se liječila s čilijem. On sadrži kemijske tvari koje stimuliraju otpuštanje endorfina i uzrokuju stanje euforije. Ubrzava metabolizam i cirkulaciju te potiče želju za seksom.

Ne propustite