Vučić u dvodnevnoj posjeti BiH

Vijesti
Vučić u dvodnevnoj posjeti BiH
.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće 9. i 10. aprila u BiH gdje će otvoriti Međunarodni sajam privrede u Mostaru i posjetiti Trebinje.

Prvog dana posjete - 9. aprila predsjednik Vučić će se sastati sa hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, kao i sa predstavnicima Koordinacionog odbora srpskih udruženja i organizacija u Mostaru.

Tokom dana, Vučić će obići Sabornu crkvu Svete trojice u Mostaru, čija je obnova u toku, i sastati se sa Njegovim preosveštenstvom episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Drugog dana posjete 10. aprila Vučić će se sastati sa predsjednikom Vlade Bugarske Bojkom Borisovom, a nakon toga će otvoriti 21. Međunarodni sajam privrede i obići štandove Srbije, koja je zemlja partner na ovogodišnjem sajmu, kao i štandove drugih izlagača.

Tokom popodneva, Vučić će boraviti u Trebinju, gdje će obići lokaciju na kojoj se gradi dječiji vrtić "Srbija", otvoriti Konzularnu kancelariju Generalnog konzulata Srbije i obići Saborni hram Svetog Preobraženja Gospodnjeg, javlja Srna.

 

Ne propustite