POZNATI HIRURG izazvao HAOS: Sve što znate o bolesti srca je LAŽ, SAMO trebate uraditi ovo!

Porodica i zdravlje
POZNATI HIRURG izazvao HAOS: Sve što znate o bolesti srca je LAŽ, SAMO trebate uraditi ovo!
.

Dr. Dwight Landel je napravio veliku frku kada je rekao da ne treba tretirati bolesti srca sa statinima – lijekovima za snižavanje holesterola.

On je iskusan srčani kirurg iz Arizone. On je nedavno napravio sljedeću izjavu:

“Mi, doktori, sa svim našim obrazovanjem i autoritetom, često razvijemo jak ego, zbog čega je teško priznati da smo bili u pravu. Ipak, priznajem da sam bio u pravu. Kao kardio-godišnjak s iskustvom i više od 5.000 operacija na otvorenom srcu, osjećam da moram ispraviti stvari i jednu naučnu činjenicu.

Dugi niz godina radio sam s istaknutim liječnicima. Mi stalno čitamo nove stručne literature, pohađamo seminare i zaključili smo da su bolesti srca uzrokovane visokim nivoima holesterola.

Jedini tretman za ove bolesti je onaj koji snižava holesterol sa dijetom koja ograničava unos masti.

Ja sada moram reći da ova terapija nema znanstvenu ili moralnu osnovu “, rekao je on.

srce-covek

Njegova izjava je potkopala opravdanost uzimanja statina – lijekova za snižavanje holesterola.

Razlog zašto je njegova izjava izazvala takvu pometnju je zato što statini donose znatnu dobit. Samo u SAD-u, oko 25% stanovništva uzima statine, a oni koštaju negdje između 53 i 600 dolara mjesečno. Uprkos rasprostranjenosti ovih lijekova, svake godine veliki broj ljudi širom svijeta pati od srčanih bolesti.

srce

Landel je dalje rekao:

Dok uživamo u delicijama, naša tijela se bore protiv uljeza. Hrana puna šećera i jednostavnih ugljikohidrata ili prerađene hrane omega-6 ulja se preporučuju kao zdrava ishrana. Međutim, upravo ove namirnice postupno truju sve ljude “, rekao je Landel.

U stvari, on tvrdi je hrana bogata omega-6 i omega-3 masnim kiselinama remeti ravnotežu masti u organizmu.

Ono što možete učiniti je da izaberete prirodnu hranu i da se izbjegne hrana koje uzrokuju upalu, kao što su prerađene hrane “, kaže doktor.

srce

Nakon ove izjave, medicinske zajednice smatraju da je Landel lud, iako je bio zadužen za najsloženije operacije srca 25 godina. Godine 2007. objavio je knjigu, ”Lijek za bolesti srca”, u kojoj se navodi da se pravilnom ishranom i načinom života mogu izliječiti kardiovaskularne bolesti bez lijekova.

Ne propustite