Oprez! Ovo su NAJRANIJI SIMPTOMI OŠTEĆENJA BUBREGA, a većina ih ignoriše! (VIDEO)

Porodica i zdravlje
Oprez! Ovo su NAJRANIJI SIMPTOMI OŠTEĆENJA BUBREGA, a većina ih ignoriše! (VIDEO)
.

Nalaze se ispod rebara, bubrezi su jedan od vitalnih organa u tijelu. U stvari, oni su zaduženi za filtriranje 120-150 litre krvi na redovnoj dnevnoj bazi. Obradom krvi, bubrezi će spriječiti nakupljanje viška tekućine i otpada u tijelu. Štoviše, oni drže razinu elektrolita pod kontrolom i održavanje zdravlja kostiju. Oni također podržavaju formiranje crvenih krvnih stanica i kontrolu krvnog tlaka

Kvar bubrega odmah utiče na cjelokupno zdravlje i zatajenja bubrega je opasno po život. Simptomi oštećenja bubrega često može proći nezapaženo, jer oni obično ne proizvode bol.

Najčešći simptomi oštećenja bubrega koje ne biste trebali ignorirati uključuju:

1. Oticanje

Oštećeni bubrezi su nesposobni za uklanjanje viška tekućine iz organizma, što se normalno uzrokuje oticanje u licu, rukama, nogama. Iznenadna oteklina je također simptom neuspjeha bubrega.

2. Promjene mokrenja

Najraniji znakovi zatajenja bubrega koje trebaju hitnu pozornost su:

  • poteškoće mokrenja ili osjećaj pritiska
  • krv u mokraći
  • tamna mokraća
  • mokrenju malu količinu urina ili manje često
  • blijed urin u većim količinama i češće
  • pjenast urin
  • mokrenje tijekom noći

 

3. Osip na koži

Kao što je funkcija bubrega ne uspije, toksini se nakupljaju u krvi, što često dovodi do kožnih osipa ili jakoh svrbeža. Ovaj toksin čini kožu nadraženu i suhu. Čak i ako tretirate problem lokalno, vaš problem bubrega i dalje će ostati.

4.Umor

Eritropoetin, također poznat kao EPO, je hormon koji zdravi bubrezi proizvode. Ovaj hormon je zadužen za formiranje crvenih krvnih stanica, koje nose kisik. U slučaju oštećenja bubrega, broj crvenih krvnih stanica smanjuje, što također utiče na dovod kisika u tijelu. To pak dovodi do manje energije u mišićima i anemije.

5. Pomanjkanje daha

Kratkoća daha može signalizirati oštećenja bubrega. Stvar je da vaše tijelo ne dobiva dovoljno kisika zahvaljujući crvenih krvnih stanica, što također rezultira viškom nakupljanja tekućine u plućima.

6. Metabolički okus u ustima

Promjena okusa koji je normalno javlja kao posljedica nakupljanja toksina u krvi. Vaš dah može postati loš.

7. Bol

Oštećenje bubrega je često obilježeno bolom u gornjem dijelu leđa ili na strani oštećenog bubrega. Bubrežni kamenci, kao i infekcije bubrega mogu izazvati grčeve i jake bolove.

8. Problema s koncentracijom i vrtoglavica

Posljednje, ali ne manje važno, oštećenja bubrega je povezana s nedostatkom kisika u mozgu, što dovodi do smanjene koncentracije. Vrtoglavica i problema sa pamćenjem su također mogući.

Jedan od najzdravijih načina za održavanje dobrog zdravlja bubrega je hrana bogata antioksidansima i hranjivim tvarima. Video u nastavku može vam pomoći saznati koje namirnice su koristan za pravilnu funkciju bubrega.

 

Ne propustite