Čavara posjetio Vladu Posavske županije

Aktuelno
Čavara posjetio Vladu Posavske županije
.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio je u četvrtak Vladu Posavske županije i tom prigodom razgovarao s premijerom te županije Marijanom Klaićem o stanju u županiji i Federaciji BiH. 

 Premijer Klaić istaknuo je kako Vlada vodi odgovornu financijsku politiku, što je potvrdila usvajanjem i stabiliziranjem proračuna, koji je temeljen na realnim prihodima i rashodima te usmjeren u ključne oblasti razvoja Županije.

 Također je istaknuo kako je Vlada Posavske županije nezadovoljna Prijedlogom Programa novčanih potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2018. godinu koji predviđa različite visine novčane potpore za pravne i fizičke osobe,  odnosno smanjenje visine novčane potpore za pravne osobe oko 7 posto, a za fizičke osobe do 30 posto za određene kulture i proizvodnje.

 - Uzevši u obzir katastrofalnu poplavu u 2014. godini i proglašenu elementarnu nepogodu u 2017. godini, smatramo da  bi, radi osiguranja teško dostignutih obima proizvodnje od velikog broja individualnih poljoprivrednih proizvođača, ovakav način raspodjele novčanih sredstava ugrozio poljoprivredne proizvođače u našoj Županiji.

 S obzirom na to da je poljoprivreda dominantna grana u našoj županiji, potrebno je riješiti ovaj problem, u smislu nesmanjivanja financijske potpore  za već postojeće poljoprivredne proizvođače - kazao je Vlade Klaić.

 Uz informiranje o stanju i odnosima u Federaciji BiH, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara potvrdio je spremnost za nastavak suradnje na realizaciji projekata koji su od značaja za Posavsku županiju, prenosi Fena.

Ne propustite