"Nemoj, sine" STRAVIČAN ZLOČIN: Unuk ubio djeda sjekirom

Crna hronika
"Nemoj, sine" STRAVIČAN ZLOČIN: Unuk ubio djeda sjekirom
.

Općinski sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Malika Ahmetovića (20), zbog sumnje da je krajem prošle godine ubio svog 77-godišnjeg djeda Kasima Kasimovića u njegovom stanu u Zenici.

"Dana 21. marta potvrđena je optužnica protiv optuženog M. A. zbog kaznenog djela ubojstvo. Čekaju se eventualni prigovori na potvrđenu optužnicu, nakon čega će se optuženi izjasniti", kazali su iz Općinskog suda za Dnevni avaz.

Podsjetimo, ovaj jezivi slučaj šokirao je javnost s obzirom na to da je problematičnog Malika izdržavao upravo njegov djed. Prema detaljima iz optužnice, Ahmetović se najprije posvađao s djedom, a svemu je kumovao alkohol.

"Nemoj, sine..."

"Nakon što je popio veću količinu alkohola, osumnjičeni je došao u verbalni sukob s djedom koji je bio u poluležećem položaju na kauču. Kad je djed vidio da mu prilazi sa sjekirom u ruci, plačnim glasom zamolio ga je: 'Nemoj, sine', dižući ruke u predjelu lica i štiteći glavu", navodi se u optužnici.

Usprkos djedovim molbama, snažno je zamahivao sjekirom prema njemu i zadao mu najmanje jedanaest udaraca u predjelu vrata, lijeve ruke, lijevog ramena, nadlaktice, podlaktice i predjela lijeve šake.

"Zadao mu je pet snažnih udaraca u predjelu lijevog dijela glave, usljed čega je zadobio ozljede glave, koja je u cijelosti deformirana", navodi se u optužnici.
Prekrio djedovo truplo zastavom BiH

Kasimović je preminuo zbog traumatskog razaranja glave i moždanog tkiva. Posebno šokantan detalj optužnice je da je Ahmetović, nakon što je ubio djeda, uzeo zastavu Bosne i Hercegovine i njome ga prekrio.

"Tako je, boraveći u istoj prostoriji s djedovim mrtvim tijelom, pio alkohol i gledao televiziju sve do 25. prosinca, kad je uhićen dolaskom policije po dojavi susjeda da se iz stana širi smrad", piše u optužnici Općinskog suda.

Ahmetović je otprije poznat zeničkoj policiji s obzirom na to da je nedavno pokušao opljačkati trgovinu. Ahmetoviću je 26. marts produžen pritvor još najmanje dva mjeseca.

Ne propustite