NEĆETE PREPOZNATI SEBE U OGLEDALU: Za samo mjesec dana, uz pomoć ovog ulja salo sa stomaka će NESTATI!

Praktična žena
NEĆETE PREPOZNATI SEBE U OGLEDALU:  Za samo mjesec dana, uz pomoć ovog ulja salo sa stomaka će NESTATI!
.

Ukoliko i vi muku mučite sa malo većim stomakom, onda je vrijeme da u vašu ishranu uvedete ulje uljane repice. 

Prema nedavno urađenoj studiji, ulje uljane repice može vam pomoći da smanjite salo na stomaku ili popularni šlauf za samo četiri sedmice. Ovo ulje dobija se iz semena repice, ima upola manje zasićenih masti od maslinovog ulja i sadrži elemente kojima ciljano možete djelovati na tvrdoglave naslage masti na stomaku. 

Ulje repice bogato je mononezasićenim masnim kiselinama, i to onim koje dokazano imaju blagotvorno dejstvo na tjelesnu kompoziciju, posebno kod gojaznih ljudi. 

– Višak masnoća na stomaku ili u njemu povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti, a dovodi se u vezu i sa povećanim rizikom za metabolički sindrom i dijabetes – rekao je Peni M. Kris-

Eterton, uvaženi profesor nutricionizma sa Univerziteta Pensilvanije.

 – Mononezasićene masti iz ulja repice smanjuju ove masne naslage za koje se zna da su veoma štetne po zdravlje.

U studiji je testiran efekat pet različitih mješavina biljnih ulja – standardne uljane repice, uljane repice sa visokim procentom oleinske kiseline, uljane repice visokim procentom oleinske kiseline i omega-3 masnim kiselinama, ulje kukuruza i šafranike i ulje lana i šafranike. Učesnici sa abdominalnom gojaznošću uzimali su dva puta dnevno smutije sa dodatkom ulja.

Poslije samo mjesec dana dr M. Kris-Eterton i kolege otkrili su da učesnici koji su konzumirali obično ulje repice ili ulje repice sa visokim procentom oleinske kiseline imali 150 grama manje masti na stomaku nego kada su počeli.

Takođe, otkrili su se težina koju su izgubila nije preraspodijelila na drugim mjestima u tijelu.

 – Po pravilu, ne možete ciljano da izgubite težinu sa određenih dijelova tijela – rekao je Kris-Eterton.

– Ali mononezasićene masne kiseline ciljano deluju na salo na stomaku. Dakle, šta je najbolji način da uključite ulje repice u ishranu? Kris-Eterton predlaže da ga koristite za spremanje hrane, u pecivima i salatama ili, kao učesnici eksperimenta – da ga dodajete u smutije.

Ne propustite