Kako da izgledate zgodno na svakoj fotografiji čak i ako ste punije

Praktična žena
Kako da izgledate zgodno na svakoj fotografiji čak i ako ste punije
.

Ponekada je skoro nemoguće djevojkama sa oblinama da izgledaju tako dobro kao djevojke sa naslovnih strana časopisa. Međutim, ne mora da bude tako. Nevezano za tip građe, Uz pomoć ovih 11 savjeta, sve djevojke sa oblinama izgledaće zapanjujuće dobro na svakoj fotografiji.


1. Učinite ruke tanjim

1

Da bi vam ruke izgledale manje na fotografiji, ne držite ih uz tijelo. Okrenite se sa strane kameri i stavite jednu ruku na bok kako biste stvorili prostor između ruke i tijela. Ova jednostavna poza će učiniti da vaše ruke izgledaju vitko i graciozno.

2. Stojite sa stopalima u širini kukova

2

Razmak između butina ukazuje na lijepo oblikovano tijelo i vitke noge. Da biste postigli ovo na fotografiji, samo pokušajte da stojite na prstima i gurnite zadnjicu unazad.

3. Riješite se podbratka

3

Bez obzira na tip građe, savaka djevojka može imati podbradak na slici. Problem obično nastaje zbog lošeg položaja glave. Ako ne volite da vidite duplu bradu, pomerite glavu blago unapred i stavite jezik na nepce.

4. Trik za veće kukove i uži struk

4

Lako je da napravite lepu oblinu na tijelu kada već imate savršeno tijelo. Okrenite kukove bočno kameri i stavite ruku na struk. Ova jednostavna pozna će učiniti da vam kukovi izgledaju veći, a struk uži.

5. Sakrijte masne jastučiće na leđima

5

Poza u kojoj gledate preko ramena može da stvori neprivlačne masne jastučiće na leđima i tako pokvari cijelu sliku. Ne brinite! Lako ih možete sakriti. Potrebno je samo da znate sljedeći trik: gurnite napred rame koje stoji bliže kameri.

6. Sakrijte jastučiće na stomaku

6

Ako morate da sjedite pravo ispred kamere dok se fotografišite, vaš stomak možda neće izgledati kako biste željeli. Ova poza nije dobra jer će istaknuti neželjene jastučiće na stomaku. Da biste učinili vašu figuru elegantnijom i vitkijom, nagnite se na stranu sa ispravljenim nogama. Ako ste se namestili kako treba, ova poza će promijeniti vaš izgled na fotografijama.

7. Sjedite sa ispravljenim leđima

7

Možda zvuči pomalo očigledno, ali sjedenje sa ispravljenim leđima može drastično da promijeni cio vaš izgled. Međutim, izgleda da mnogo ljudi to zaboravlja. Savršena poza može da sakrije jastučiće na stomaku i učini da noge izgledaju tanje i duže.

8. Pomjerite tijelo malo unapred

8

Kada fotografišete portret, ne naginjite se unazad. Tako ćete djelovati šire, napraviti podbradak, a vrat će vam izgledati kraće. Nagnite glavo i pomjerite tijelo unapred ka kameri kako biste dobili savršenu fotografiju.

9. Prebacite težinu na jednu stranu

9

Ni pod kojim okolnostima ne treba da stojite okrenuti bočno kameri jer će ova poza istaći sve što ne želite. Nemojte da krijete svoje tijelo! Naglasite njegovu ljepoti! Okrenite se do pola ka kameri. Raširite ramena, prebacite težinu na zadnju nogu, pomjerite prednju nogu napred i stanite na prste.

10. Slikajte se otpozadi

10

Dame sa oblinama znaju da su najbolji dijelovi njihovog tela grudi i zadnjica. Zato je slikanje otpozadi jedna od najboljih uglova. Na taj način ćete naglasiti sve prednosti vašeg tijela. Okrenite se do pola ka kameri, stavite obe ruke na struk i blago nagnite glavu.

11. Prekrstite noge

11

Ako i dalje mislite da je teško da stvorite savršene oline sa vašim tijelom, pokazaćemo vam jedan jednostavan trik. Prekrstite noge kao da želite da zakoračite i stavite jednu ruku na struk.

Pogledajte još fotografija za savršenu sliku:

121314151617181920

Sada znate sjajnu pozu za vašu sljedeću fotografiju.

Ne propustite