Ministar Crnadak u zvaničnoj posjeti Republici Moldaviji

Vijesti
Ministar Crnadak u zvaničnoj posjeti Republici Moldaviji
.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se danas, tokom zvanične posjete Republici Moldaviji, sa ministrom vanjskih poslova i evropskih integracija Republike Moldavije Tudorom Ulianovschijem.

Razgovarali su o unaprjeđenju bilateralne suradnje između dvije države, jačanju ekonomskih odnosa, te suradnji u procesu evropskih integracija. Naglašeno je da bilateralni odnosi između BiH i Moldavije nisu opterećeni otvorenim pitanjima i da postoji obostrana spremnost i interes za unaprjeđenjem.

Ministar Crnadak informirao je da su evropske integracije glavni vanjskopolitički prioritet BiH, te da se paralelno velika pažnja posvećuje razvoju dobrih odnosa sa susjedima i u regiji.

Ministar Crnadak i ministar Ulianovschi danas su potpisali Zajedničku deklaraciju o suradnji Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Republike Moldavije u oblasti evropskih integracija.

- Ministar Crnadak sastao se danas u Kišnjevu i sa potpredsjednikom Vlade Republike Moldavije zaduženim za evropske integracije Iuriem Leancăom i ministrom za ekonomiju i infrastrukturu Chirilom Gaburicijem, saopćila je Kancelarija za odnose s javnošću MVP BiH.

Ne propustite