OVO ZASLUŽUJE SVAKA ŽENA: Eliminišite sve dlačice sa tijela i dosadne brkove

Praktična žena
OVO ZASLUŽUJE SVAKA ŽENA: Eliminišite sve dlačice sa tijela i dosadne brkove
.

Vjerovatno svaka od žena je barem jednom poželjela da se riješi dlačica zauvijek.

Posebno veliki problem predstavljaju one iznad usana. Istina postoji više načina depilaije, ali one se nikako  ne preporučuju na osjetljivim dijelovima lica kao što je lice. Zato je bolje da napravite sami  ovaj recept koji je potpuno prirodan a koji će vam ukloniti “brkove ” .

recept1

Najgore od svega je da se dlačice brzo vraćaju . Ono što je dobro kod ovog metoda uklanjanja dlačica je  da će se one vremenom  prorijediti  i prestati skroz da niču. Sve što vam je potrebno jeste kurkuma (jedna kašikica), brašno od leblebija (dvije kašike) i malo mlijeka ili jogurta.

recept2

Kurkuma će dubinski očistiti kožu, ukloniti  mrtve ćelije i druge nečistoće sa površine kože, te će podstići rad limfnih žlijezda i površinsku cirkulaciju krvi. Zbog svog protivupalnog dejstva, ublažit će akne, pojačati  sjaj i prirodnu pH vrijednost kože. 

Nanesite smjesu je na željenu zonu u smjeru rasta dlačica i ostavite da djeluje oko 20 minuta,sve dok se ne osuši . Istrljajte lice čistom pamučnom tkaninom ili četkicom umočenom u mlaku vodupa dobro isperite.

 

 

 

 

Ne propustite