ZIMA SE VRATILA: Snijeg i minusi u gradovima, evo do kada će trajati ovaj LEDENI TALAS

Region
ZIMA SE VRATILA: Snijeg i minusi u gradovima,  evo do kada će trajati ovaj LEDENI TALAS
.

U Srbiji poslije podne u većem dijelu prestanak padavina, a novo naoblačenje očekuje se u toku noći, uslovljavajući na sjeverozapadu Srbije snijeg, u centralnim krajevima mjesovite padavine, kiša i snijeg, a na jugu i istoku kišu.

Vjetar slab i umjeren, sjeverozapadni, na planinama i istoku ujutro i prije podne povremeno jak. Uveče i u toku noći skretanje vjetra na istočni i jugoistočni pravac, u košavskom području u pojačanju.

Najniža temperatura od minus 2 stepena na sjeveru Vojvodine do plus 10 C na jugu Srbije. Najvisa temperatura od 1 C na sjeveru do 13 C na jugu.

U Beogradu pretežno oblačno i osjetno hladnije, rano ujutro s kišom ili susnježicom, a u toku dana uglavnom bez padavina. Vjetar slab i umjeren, sjeverozapadni, uveče i noću u skretanju na jugoistočni.

Najniža temperatura oko 2 C, najviša oko 5 C. U toku noći ka ponedjeljku povremeno kiša i susnežica. I narednih sedam dana, do 25. marta, osjetno hladnije sa čestom pojavom padavina, jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom znatno ispod prosječnih vrijednosti.

U ponedjeljak na sjeverozapadu Srbije i planinama snijeg i stvaranje ili povećanje visine snjeznog pokrivaca, u centralnim i istočnim krajevima i kiša i snijeg, a na jugu kiša.

U utorak slabljenje i kratkotrajni prestanak padavina. Od srijede do petka oblačno sa snijegom u svim krajevima uz stvaranje snjeznog pokrivača. Moguće su i obilnije padavine.

Od subote manji porast temperature i djelimicno razvedravanje.

 

(Kurir.rs/Agencije)

Ne propustite