Ovo su prvi simptomi raka pankreasa koji se najčešće ignorišu, a mogu vam spasiti život

Porodica i zdravlje
Ovo su prvi simptomi raka pankreasa koji se najčešće ignorišu, a mogu vam spasiti život
.

Rak pankreasa je smrtonosna bolest koja pogađa ljude širom svijeta, a evo koji simpromi ukazuju da se razvija u tijelu!

Simptome koji ukazuju na rak pankreasa često pacijenti zanemaruju i smatraju za prolaznu tegobu, a evo koji znakovi ukazuju da se u telu razvija opasan tumor, piše Lepa & srećna.

Nepodnošljivi bol u stomaku je jedan od glavnih simpoma za rak pankreasa, a zatim neosnovan svrab kože, loša probava, čudne promjene na stolici, višegodišnji problemi sa dijabetesom, velika temperatura i slab imunitet, žutica i nastanak tromba.

Uzrok za nastanak ovog tipa kancera uglavnom je pušenje cigareta, hronični pankreatitis ili pojava čira. Ovaj vid kancera se liječi hemoterapijom, a uskoro je proneđen antibiotik koji bi mogao da poboljša liječenje i efekat terapije. Ukoliko imate neki od ovih simptoma ne mora da znači da patite od ovog oboljenja, ali uvijek slušajte znakove koje tijelo šalje i posjetite ljekara.

Mnogi ne mogu da zamisle dan bez ove hrane, a ne znaju koliko je opasna po zdravlje jetre i život.

Poznato je da fruktoza u prerađenoj hrani utiče na stvaranje dijabetesa tipa 2, ali novo otkriće pokazuje da razara zdravlje jetre. Fruktoza je šećer koji se prirodno nalazi u mnogim namirnicama, uključujući jabuke, višnje, mango, lubenice i krušake.

Zbog slatkog ukusa dodaje se u velikim količinama u prerađenu hranu, kao što su kupovni sokovi, naročito gazirani, slatki mlječni proizvodi, konzervisano voće i mnogi kupovni slatkiši.

Od danas pokušajte da smanjite unos ovih namirnica jer velika količina fruktoze može biti uzrok za cirozu jetre ili potrebu za transplatacijom.

Izbjegavajte beli šećer koji u kombinaciji glukoze i fruktoze još više šteti zdravlju organizma.

Ako ne možete bez slatkiša onda obezbjedite tijelu dozu zdravog šećera iz voća, povrća, mahunarki i žitarica.

Ne propustite