LOŠA VIJEST ZA LJUBITELJE KAFE: Da li ste znali za OVO?

Zdrav život
LOŠA VIJEST ZA LJUBITELJE KAFE: Da li ste znali za OVO?
.

"Pivski trbuščić" može se dobiti od previše piva, ali nutricionisti sada upozoravaju da previše kafe s mnogo mlijeka i šećera također utječe na stvaranje naslaga masnog tkiva na trbuščiću
 

Svi više ili manje pokušavamo kontrolirati kalorije, ali katkada nismo svjesni koje nam od navika najviše štete. Primjerice, većini ljudi najvažnije je ujutro popiti kavu prije odlaska na posao.

Međutim, kava može sadržavati golem broj kalorija zbog mlijeka i šećera. "Pivski trbuščić" može se dobiti od previše piva, ali nutricionisti sada upozoravaju da previše kafe s mnogo mlijeka i šećera također utječe na stvaranje naslaga masnog tkiva na trbuščiću, piše Večernji list.

Prema pisanju Daily Maila, nutricionisti tvrde da se izbacivanjem kafe može skinuti 4 do 5 kilograma i uštedjeti novac tokom godine. Lyndi Cohen, nutricionistica, objasnila je: "Mala kafa s mlijekom ima približno jednaku količinu kalorija kao kriška hljeba, dok velika kafa s mlijekom odgovara sendviču u količini kalorija."

Lyndi preporučuje: "Odlučite se za omiljeni biljni čaj umjesto da pijete više kafa dnevno." Trebali bismo izbaciti i šećer te razne zaslađivače koje stavljamo u kavu. Samo jedna čajna žličica šećera u jutarnjoj kafi iznosi između 1,2 kg ili 2,6 kilograma šećera tokom godine!

Ne propustite