ŽELITE LI PUNIJE I VEĆE USNE? Probajte ove trikove

Praktična žena
ŽELITE LI PUNIJE I VEĆE USNE? Probajte ove trikove
.

Mnoge žene žele da imaju pune i zavodljive usne, a da bi to postigle nisu potrebne intervencije estetske hirurgije, već se mogu upotrijebiti i čarolije dekorativne kozmetike.

Donosimo vam pet jednostavnih načina kako ružem, olovkom, sjajilom, korektorom i sjenilom možete vizualno povećati i naglasiti usne.


Korektor

On je izvrstan saveznik u prikrivanju podočnjaka, ali njime možete vizualno povećati usne. Nakon što nanesete ruž u prirodnoj nijansi, na srednji dio donje usne prstom natapkajte malo korektora, ali tek toliko da nijansa usne posvijetli za par tonova.


Olovka za usne

One su najlakši način vizuelnog povećavanja usana. Prije nego što se odlučite na ovaj potez odaberite nijansu u istoj ili za ton tamniju od vaše prirodne boje usana ili onu koja se podudara s bojom ruža. Olovkom lagano iscrtajte spoljnu ivicu usana, a kako se približavate završecima usana iscrtanu liniju postepeno vraćajte na prirodnu ivicu usana.


Boja ruža

Tamne i hladne nijanse ruža vizuelno smanjuju usne pa ako želite puteni efekt izbjegavajte takve nijanse. Za najjači efekat birajte tople nijanse poput žarkocrvene, narandžaste i boje breskve ili prirodne poput boje mesa ili nježnoroze. Izbjegavajte ruževe koji imaju sedefasti efekt.


Sjaj

Sjajilo usnama daje treću dimenziju, što je odlično za naglašavanje ovog vrlo ženstvenog ukrasa lica. Kako biste postigli maksimalan efekt nijansa sjaja mora biti svjetlija i u prirodnoj nijansi poput boje kože ili nježnoružičastog tona. Imate li omiljenu nijansu ruža koju obožavate nositi, preko njega nanesite prozirno sjajilo za usne. Takođe, ne zaboarvite tokom hladnih dana zaštititi usne tankim slojem balzama.


Sjenke

U svjetloj, krem ili bež nijansi sjenke za oči su vaš saveznik i za punije usne. Na kist nanesite malo sjenila te ga nanesite na kožu, odnosno uz samu ivicu srcolikog dijela gornje usne. Višak uklonite čistim kistom ili puhnite. Vodite računa da sjenilo ne bude previše naglašeno već se mora potpuno stopiti s kožom.


Piling za usne

Od šećera i maslinovog ulja napravite pastu, a zatim nanesite mješavinu na usne.

Masirajte usne u malim krugovima, a zatim isperite. Usne će biti nježnije i ljepše, te će se činiti većim.

 

Ne propustite