POGLEDAJTE SNIMKE IZ ZRAKA: Voda raste 4 cm na sat, stanje je alarmantno (VIDEO)

Region
POGLEDAJTE SNIMKE IZ ZRAKA: Voda raste 4 cm na sat, stanje je alarmantno (VIDEO)
.

HGSS Stanica Gospić jučer je napravila izviđanje poplavljenog Kosinja. 

Pogledajte snimke iz zraka. 

Ekipe Stožera civilne zaštite Općine Perušić na kosinjskom su području još od svitanja. Kiša koja je padala cijelu noć nastavila je istim tempom i prije podneva i tako donijela nove nevolje žiteljima Gornjeg Kosinja i okolnih mjesta, piše lokalni portal Lika Online, prenosi "Index.hr".

"Razina vode noćas se povećala za 40 cm i prodrla u pet kuća. Budući da neprestano raste naše ekipe su trenutno angažirane na izmicanju namještaja u još pet kuća. Jutros smo na teren pozvali i ekipe HEP-a jer naglo podizanje vode prijeti dalekovodima. Zato će se struja morati iskopčati za naselja Gornji Kosinj i Kosinjski Bakovac. Trenutno je na terenu angažirano 30 ljudi podijeljenih u interventne timove", rekao je predsjednik Stožera Mihael Kurteš.

"Trenutno vodostaj raste oko 4 cm na sat. U Selištu ispuštamo 309 kubika vode u sekundi, a preko brane 210 kubika. Na taj način spašavamo Gospić. Nastavi li se kišno razdoblje i naglo topljenje snijega na Velebitu, čini se da cijelo područe Kosinja očekuje najcrnji scenarij iz 2010. godine kada je voda prodrla u 150 objekata", rekao je za Liku Online voditelj ispostave Hrvatskih voda Mladen Vodička.

Najbolja potvrda ozbiljnosti situacije jest preplavljeni kosinjski most. Voda ga je preplavila 30 cm i tako je nestala jedina cestovna poveznica s mnogim zaseocima ovoga područja, piše portal.

Ne propustite