U Beču iduće sedmice počinje proljetni festival bluza

Kultura
U Beču iduće sedmice počinje proljetni festival bluza
.

Više od 300 muzičara predstavit će se u glavnom gradu Austrije na proljetnom festivalu bluza „Vienna Blues Spring Festival“, koji će biti održan od 20. marta do 30. aprila.

Na programu će biti ukupno 43 koncertne večeri, od kojih će njih 37 biti u kulturnom društvu „Reigen“ (Kolo), objavljeno je na internetskim stranicama Predstavništva Grada Beča u Beogradu.

Mješavina umjetnika seže od benda koji je aktivan već 50 godina „The Pretty Things“, koji će nastupiti 5. aprila i britanske legendarne grupe „Savoy Brown“ sa Kimom Simondsom, koji će se predstaviti 24. marta, pa sve do grupe Volfman Gang (Wolfman Gang) koja nastupa 31. marta i ženskog njujorškog benda „Jane Lee Hooker Band“, koji se predstavlja 20. aprila.

Austrijsku bluz-scenu predstavit će, između ostalih, grupa „Monti Beton“, „Mojo Blues Band“ i Peter Heniš (Henisch) kao bluz-muzičar.

Organizator festivala Ditmar Hošer (Dietmar Hoscher) kazao je kako bluz funkcionira kod svih starosnih grupa te da su posljednjih godina počeli primati mnoge mlade umjetnike.

Studenti sa Fakulteta za muziku i dramske umjetnosti u Beču predstavit će se 24. aprila u sali Jozefa Hajdna, gdje će prvi put biti održano bugi-veče.

Ne propustite