Šah mat u četiri minute: Ben Yedder šokirao Teatar snova, Sevilla ide u četvrtfinale

Fudbal
Šah mat u četiri minute: Ben Yedder šokirao Teatar snova, Sevilla ide u četvrtfinale
.

Sevilla je pripredila iznenađenje u revanšu osmine finala Lige prvaka i eliminisala veliki Manchester United. Crvenim đavolima nije ništa značilo ni 0:0 iz Andaluzije, kao i uvijek motivirajući huk "Teatra snova", a zaledio ih je rezervista Ben Yedder.

Prvu priliku vidjeli smo već nakon 60 sekundi igre. Lukaku je odigrao dupli pas s Lingardom, ali udarac robusnog Belgijanca ne nalazi put do okvira gostujućeg gola. U petoj minuti isti je dvojac bio u napadačkoj akciji za crvene vragove - udarac Lukakua, koji je ove godine u 12 nastupa postigao osam pogodaka uz četiri asistenicje, završio je u bloku.
 
Četiri minute potom gosti su mogli šokirati Old Trafford! Iz kornera je ubacio Banega, a Correin pokušaj glavom prolazi malo iznad gola. U narednim minutama gosti iz Španije imali su nekoliko dobrih izleta na polovinu Crvenih vragova, međutim nedostajala je precizna završnica. Uspavanku u Teatru snova nakratko je prekinuo Muriel, dobrim pokušajem u 27. minuti.
 
U 38. minuti javio se i sastav Josea Mourinha - Fellaini je, nakon lijepe kombinacije sa Sanchezom, dobro tukao, ali Rico brani pokušaj Belgijanca. Nakon samo tri minute igre u nastavku gosti su mogli povesti. Sarabia je pronašao Correu, on se lijepo oslobodio čuvara u šesnaestercu, ali u ključnom trenutku mu loptu izbija Bailly. U 51. minuti prijeti i United - udarac Lingarda vrhovima prstiju zaustavlja Rico.
 
U nastavku su prilike puno češće nego u prvom dijelu! U 57. minuti najprije je blokiran pokušaj Sancheza, da bi potom Muriel propustio realizirati dobar ubačaj Muriela. U 72. minuti iz daljine je pokušao Pogba, a utakmica se vratila u mirne vode...
 
I onda šok i nevjerica na Old Traffordu! Gosti su poveli, a krvnik Crvenih vragova je Ben Yedder koji je u igru ušao samo dvije minute ranije. Francuski napadač precizno je završio lijepu akciju Seville pogodivši donji ugao gola De Gee. Muk na stadionu, očaj u očima Josea Mourinha... Ali to nije sve! U 78. minuti je već 0:2 za goste. Ubačaj je glavom prenio Correa, a strijelac je ponovno Ben Yedder.

Nakon dva pogotka, Andalužani su dobili krila. Najprije je De Gea spasio sramote svoju momčad obranivši pokušaj Corree, a zatim je udarac Lengleta nakon kornera prošao pored vrata. Minutu potom Lukaku tuče iznad gola. U 84. minuti Lukaku je zabio volejem nakon ubačaja iz kornera i donio tračak nade svojoj momčadi. Tri minute kasnije Rashford tuče pored gola.

U prvoj minuti sudijske nadoknade Ben Yedder je mogao postići i hat-trick, ali španski golman na golu Uniteda bio je uspješniji u situaciji jedan na jedan. Ostalo je 1:2 i veliki trijumf Montellinog tima...

Ne propustite