Trump: Tilerson će biti mnogo sretniji sada

Svijet
Trump: Tilerson će biti mnogo sretniji sada
.

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas novinarima da je on sam odlučio da smjeni državnog sekretara Reks Tilersona.

"Tilerson će biti mnogo srećniji sada", rekao je Tramp novinarima u Bijeloj kući i dodao da je sa Tilersonom dosta razgovarao o tome i da su imali neslaganja u vezi s iranskim sporazumom, prenosi AP.

Istovremeno, Tramp je pohvalio energiju i intelekt novog državnog sekretara Majk Pompea.

Američki predsjednik Donald Tramp, koji je i ranije najavljivao smjenu Reksa Tilersona, nikada javno nije rekao zbog cega bi se moglo dogoditi da smijeni državnog sekretra.

Kako prenosi AP, podsekretar Stejt departmenta za javnu diplomatiju Stiv Goldstajn kaže da je Tilerson imao namjeru da ostane na tom poslu, jer je smatrao da je napravio bitan pomak u nacionalnoj bezbjednosti.

Dva zvaničnika Bijele kuće kazala su da je Tilersonu rečeno još u petak da će biti smijenjen, međutim Goldstajn kaže da Tilerson nije razgovarao sa Trampom i da ne zna razlog smjene.

Prema Goldastajnu, Tilersonu će nedostajati kolege u Stejt departmentu i minsitri sa kojima je radio.

"Želimo Pompeu sve najbolje", rekao je Goldstajn.

Predsednik SAD Donald Tramp objavio je danas da je smijenio Reksa Tilersona sa mjesta državnog sekretara i da je na njegovo mjesto postavio direktora CIA Majk Pompea. prenosi Tanjug. 

 

Ne propustite