Konaković večeras u Sarajevu osnovao stranku "Narod i pravda"

Bosna i Hercegovina
Konaković večeras u Sarajevu osnovao stranku "Narod i pravda"
.

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković večeras je u prostorijama Općine Stari Grad predstavio novi politički subjekt nazvan "Narod i pravda".

"Ima atipičan naziv. U svom nazivu nema ni stranka, ni front ni pokret... Ništa od onoga što asocira na postojeće politike i ima samo dvije riječi u imenu - Narod i pravda", poručio je Konaković po izlasku iz prostorija Općine Stari Grad u Sarajevu, piše "N1".

Konaković, koji je nedavno napustio Stranku demokratske akcije, kazao je da je novi politički subjekt osnovan na bazi dosadašnjih iskustava i kao želja da se razdrma učmala politička scena i da se zaustavi praksa da stranke crpe svoju moć iz višegodišnjeg upravljanja javnim preduzećima.

"Mi smo o tome govorili, a večeras smo se formalizovali. Na osnivačkom skupu je bilo zakonom propisan broj osnivačakako bi se upisali u sudski registar i sve prezentovali javnosti", dodao je Konaković.

Konaković koji je prije nekoliko sedmica najavio osnivanje novog političkog subjekta kazao je da je prvi dio urađen u tišini, te da za to postoji i razlog.

"Prvi dio smo uradili u tišini zato što smo navikli na opstrukcije ljudi koji kontrolišu čak i institucije. Ne bismo se iznenadili da su nam pokušali osporiti večerašnji sastanak i da su pokušali zaustaviti ovaj skup ili na neki drugi način osporavati naš upis u sudske registre i ostale procedure."

Ne propustite