12 bizarnih činjenica koje pokazuju da ne znamo ništa o životu

E buraz
12 bizarnih činjenica koje pokazuju da ne znamo ništa o životu
.

Živite spokojan život i ništa vas više ne može iznenaditi. Kamo sreće! Mislili ste da znate sve o pingvinima, nojevima, Isaku Njutnu i piramidama? Razmislite još jednom. Mi smo za vas spremili 12 zanimljivih činjenica koje sigurno nikada niste čuli, a vjerovali ste u nešto potpuno drugačije. Živjeli smo u laži tolike godine. Vjerujte nam, i mi smo šokirani!

1. Gorile prave gnijezda

1

One prave gnijezda za spavanje na zemlji ili drveću, zavisno od lokacije. Zanimljiva činjenica: nikada ne koriste isto gnijezdo dvaput.
2. U reklamama koriste motorno ulje umjesto meda

2

Šta više, umjesto sladoleda koriste pire krompir jer se ne topi! Umjesto mlijeka koriste ljepak, a hamburgeri su premazani sjajem za cipele.
3. Bebi šargarepe su šargarepe normalne veličine isječene na male komade

3

Ovo je osmislio kalifornijski farmer koji je prvi isjekao šargarepe 1986. godine. On je pokušavao da riješi problem nesavršenih šargarepe i onih koje su počele da trule, a narod je odmah zavolio nove "bebi" šargarepe.
4. Nojevi ne zabijaju glavu u pijesak

4

To je optička iluzija. Kada se toliko velika ptica sagne da bi jela, izgleda kao da joj je glava zakopana u pijesku.
5. Egipat nije zemlja sa najviše piramida

5

Naučnici kažu da se najviše piramida nalazi u Sudanu i to skoro 255, što je dva puta više nego u Egiptu.
6. Jabuka nije pala na glavu Isaka Njutna

6

Kraljevsko društvo u Londonu otkrilo je originalni Njutnov rukopis u kome opisuje svoj rad, a u kome nema dokaza o "incidentu sa jabukom": Postoji samo kratka napomena o tome kako jabuke uvijek padaju pravo na zemlju.
7. Ne postoje olimpijske zlatne medalje

7

Posljednji put je dodijeljena prava zlatna medalja pobedniku 1912. godine. Od tada, pobjednici dobijaju pozlaćene srebrne medalje. Udio zlata u medalji je oko 1%.
8. Miševi ne vole sir

8

Nova studija je otkrila da miševi vole stvari sa visokim udjelom šećera, kao što su zrnevlje i voće. Sir nije nešto što im je dostupno u njihovom prirodnom okruženju.
9. Oktoberfest se slavi u septembru

9

Najveći festival piva na svijetu, prvi put je održan 12. oktobra 1810. godine. Međutim, ljudi su više voljeli blago vrijeme u septembru, pa je promijenjen datum festivala.
10. Defibrilator ne može da pokrene srce koje je stalo

10

Kada srce pumpa krv nepravilno ili suviše brzo, defibrilator se koristi za uspostavljanje normalnog srčanog ritma. Srce koje je stalo može da se pokrene samo masažom srca ili kardiopulmonalnom reanimacijom.
11. Pingvini imaju koljena

11

Gusto perje prikriva zanimljivu činjenicu o tijelu pingvina: oni imaju kolena. Noge, koljena i stopala sa plovnim kožicama, postavljena su pozadi na tijelu, što omogućava pingvinima uspravno držanje na zemlji.
12. Termoplastična traka se koristi za obilježavanje puteva

12

Život ove plastike je 2 do 3 puta duži od farbe, pa je to razlog što se koristi za obilježavanje putnih površina. Takođe, mnogo je lakši i proces nanošenja.

Ne propustite