LIJEK POZNAT OD DAVNINA: Nevjerovatan je popis bolesti koje liječi OVA biljka!

Porodica i zdravlje
LIJEK POZNAT OD DAVNINA: Nevjerovatan je popis bolesti koje liječi OVA biljka!
.

Bukvica ili betonika, biljka za liječenje rana u narodnoj medicini poznata je još od davno. U srednjem vijeku bukvica se primjenjivala za liječenje unutarnjih oboljenja oboljenja (žutica, kašalj, proljev)…

Bukvica je raširena po čitavoj Europi. Malena je biljka s duguljasto-jajastim crvenim listovima nazubljenim na svojim krajevima. Cvjetovi su skupljeni u 10 cm dugački cvat s ružicasto-plavim cvjetićima.

Usprkos zanemarivanju ove biljke od strane suvremene medicine, postoje oni koje podržavaju liječenje s prirodom i prirodnim i kažu kako je bukvica biljka za liječenje rana, reume, živaca i krvi, a iz tijela izlučuje sluz, vodu i vjetrove te da jača i umiruje tijelo. Liječi najteže rane koje teško zacjeljuju. 
U narodnoj medicini se koristi za ispiranje rana i obloge kod proširenih vena, gnojnih rana, gnojne zanoktice i čireva, ugriza životinja i insekata, piše dnevno.hr.

Narodna medicina upotrebljava čaj od lišća i cvijeta za liječenje bolesti želuca i crijeva, bolesti kože, plućne bolesti, bolesti grla, jetre i žuči, bolesti živaca, neuralgije, bolesti slezene, uha, oka, epilepsije, vrtoglavice, bolesti mjehura, reume i gihta, ženskih bolesti, cirkulacije mozga i glave, slabe memorije, vrtoglavice, slabog imuniteta i to naročito kod djece koja mršave.

Kod jake glavobolje pomažu suhi listovi koji se puše kao cigareta. Nisu poznate kontraindikacije.

 

Ne propustite