GRAD NADLIJEĆE HELIKOPTER, BLOKIRANI SVI PRILAZI GRADU: Pogledajte kako Doboj izgleda u ovim trenucima (FOTO)

Bosna i Hercegovina
GRAD NADLIJEĆE HELIKOPTER, BLOKIRANI SVI PRILAZI GRADU: Pogledajte kako Doboj izgleda u ovim trenucima (FOTO)
.

Iz Policijske uprave Doboj potvrđeno je kako je oko 12 sati pucano na policijske službenike u Raškoj ulici i da je uviđaj u toku.

RTRS nezvanično saznaje da je do napada došlo kada su dvojica policijskih službenika uočila lice sa potjernice Mustafu Hasanabašića i Benjamina Ćosovića (22), sa kojim je bio u društvu. Potom su otvorili vatru na policiju, na šta je policija uzvratila.

117614

U pucnjavi niko nije povrijeđen. Nakon toga došlo je do fizičkog obračuna u kojem su dva policijska službenika zadobili tjelesne povrede i nalaze se u dobojskoj bolnici.

Ćosović je uhapšen, dok je Hasanbašić u bjekstvu zbog čega je policija blokirala sve prilaze Doboju.

Federalni mediji javljaju da je Hasanbašić odranije poznat policiji, da se već nalazio na potjernicama i izbjegavao odsluženje kazne. Početkom marta 2007. godine nakon što je preinačena prvostepena presuda Vrhovnog suda FBiH, osuđen je sa osam na sedam godina zatvora zbog razbojništva i ubistva.

117615

Naime, Hasanbašić je u Cirihu 1997. osuđen za ubistvo, da bi potom izvršio krađu, te pobjegao. Uhvaćen je u BiH 2000. godine i prvobitno osuđen na četrnaest godina, da bi Vrhovni sud preinačio kaznu na dvanaest godina. U petoj godini izvršenja kazne u KPZ Zenica, obnovljen je postupak na zahtjev odbrane i Hasanbašić je osuđen na osam godina zatvora, ali je pobjegao u pauzi prije izricanja kazne.

U KPZ-u u Zenici je odslužio dvije godine zatvora.

Mjesto napada osiguravaju policijske snage PU Doboj sa dugim cijevima.

Oko 14.25 sati ovo područje nadlijetao je i helikopter MUP-a RS.  

Ne propustite