TJESTENINA IZ ŠOLJE: Garantujemo da bolju niste nikad jeli, od sad ćete je samo ovako praviti
Količina sastojaka zavisi od posuda koje koristite, ali i od ličnog ukusa.
Igrajte se dok ne dobijete savršen ukus baš po vašoj mjeri.
Sastojci: Sos od paradajza (za bolonjeze), mocarela, bosiljak, tjestenina (najbolje su dugačke makarone), rendani parzmezan.
Priprema: Makarone kratko prokuhajte, koliko da nisu žive, ali da ostanu tvrde, tako da možete da ih složite. Kasnije će se svakako dodatno termički obraditi.
U veću šolju ili okruglu posudu otpornu na toplotu sipajte 2 kašike sosa od paradajza, preko rasporedite rendanu mocarelu, zatim bosiljak, ponovo mocarelu, pa opet sos, a zatim poređajte uspravno makarone, pa preko njih opet nanesite sos.
Na kraju pospite rendanim parmezanom i pecite 15-20 minuta na 200 stepeni.
Poklopite šolju tanjirom naopako, pa okrenite, kako biste savršeno prebacili jelo na tanjir, bez raspadanja.