TJESTENINA IZ ŠOLJE: Garantujemo da bolju niste nikad jeli, od sad ćete je samo ovako praviti

Praktična žena
TJESTENINA IZ ŠOLJE: Garantujemo da bolju niste nikad jeli, od sad ćete je samo ovako praviti
.

Količina sastojaka zavisi od posuda koje koristite, ali i od ličnog ukusa. 

Igrajte se dok ne dobijete savršen ukus baš po vašoj mjeri. 

Sastojci: Sos od paradajza (za bolonjeze), mocarela, bosiljak, tjestenina (najbolje su dugačke makarone), rendani parzmezan.

Priprema: Makarone kratko prokuhajte, koliko da nisu žive, ali da ostanu tvrde, tako da možete da ih složite. Kasnije će se svakako dodatno termički obraditi.

tjestenina1

U veću šolju ili okruglu posudu otpornu na toplotu sipajte 2 kašike sosa od paradajza, preko rasporedite rendanu mocarelu, zatim bosiljak, ponovo mocarelu, pa opet sos, a zatim poređajte uspravno makarone, pa preko njih opet nanesite sos. 

Na kraju pospite rendanim parmezanom i pecite 15-20 minuta na 200 stepeni.

Poklopite šolju tanjirom naopako, pa okrenite, kako biste savršeno prebacili jelo na tanjir, bez raspadanja. 

 

 

Ne propustite