ISJEKLA JE LUK NA 4 DIJELA, POTOM DODALA SIRĆE: Pogledajte ovaj recept koji je poput MAGIJE! (VIDEO)

Praktična žena
ISJEKLA JE LUK NA 4 DIJELA, POTOM DODALA SIRĆE: Pogledajte ovaj recept koji je poput MAGIJE! (VIDEO)
.

Luk pripremljen na ovaj način je mnogo zdraviji od isječenog na kolutiće, zato što pre probajte ovaj magični način pripreme, kako po izgledu, tako i po ukusu

Zbog svojih anituupalnih i antioksidativnih svojstava, luk je ubraja u najzdravije povrće. Neizostavan je u mnogim jelima kao sastavni dio, ali i kao dodatak.

Predstavljamo vam neverovatan način pripreme luka, za koji su vam potrebni samo crveni luk, maslinovo ulje i jabukovo sirće, a po želji i so i biber.

luk-i-sirce-1477244172-99685-622x407

Luk pripremljen na ovaj način je mnogo zdraviji od isečenog na kolutiće, zato što pre probajte ovaj magični način pripreme, kako po izgledu, tako i po ukusu!

Isjecite luk na 4 dijela, ali nemojte skroz da ga presječete. Neka ostane oko centimetar pri dnu nerasječen. Zatim svaku četvrtinu isecite na pola, tako da na kraju dobijete 8 "latica".

luk-i-sirce-1477244172-99683-622x407

Stavite luk u tepsiju i lagano prelijte maslinovim uljem, a zatim jabukovim sirćetom. Posolite i pobiberite po ukusu, prekrijte aluminijumskom folijom i stavite da se peče oko 30 minuta na 220 stepeni. Vodite računa da svaki luk ima dosta prostora oko sebe.

Kad izvadite iz rerne, vidjet ćete čistu magiju! Pogledajte video!

 

Ne propustite