VANREDNO STANJE, ZATVORENE ŠKOLE, OTKAZANI VOZOVI: Stiže velika snježna oluja, evo gdje će biti najgore! (FOTO)

Svijet
VANREDNO STANJE, ZATVORENE ŠKOLE, OTKAZANI VOZOVI: Stiže velika snježna oluja, evo gdje će biti najgore! (FOTO)
.

Uslijed još jednog olujnog snježnog talasa koji preti Pensilvaniji i Novoj Engleskoj, zvaničnici su zatvorili škole i gradske kancelarije, a Pensilvanija i Nju Džerzi su proglasili vanredno stanje, javlja Tanjug.

Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenje na oluju koja će zahvatiti predio od Istočne Pensilvanije do većeg dijela Nove Engleske od utorka uveče do četvrtka ujutru, prenosi AP.

Velike snježne padavine i snažni vjetrovi mogli bi da sruše drveće koje je već oslabljeno od oluje u tom području prošle nedjelje i da unište dalekovode, dodatno izazivajući stres kod stanovnika koji već danima nemaju struje.

xw-k9lmahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvtnpvn01eqv8vmwu5nzc0ntmwndc0ogewzmq4ngq3mwjhotvhmzq4odguanblz5gtas0cqgcbotab

Radnici komunalnih službi iskoristili su toplije temperature i sunce u utorak da bi vratili struju hiljadama korisnika na sjeveroistoku.

Prema navodima policije u Vernonu, jedan od stanovnika Nju Džerzija Robert Vinter (63) nema struje od petka i zaprijetio je da će kidnapovati jednog od zaposlenih u komunalnoj službi i da će dići centralu u vazduh. On je optužen zbog iznošenja terorističkih pretnji, navodi agencija.

U nekim oblastima očekuje se više od 30 centimetara snijega, saopštila je meteorološka služba.

fy7k9lmahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvttjjn01eqv8vmdzkowrhmty0yzlkntexndvhmjk1mmrmm2fjmjkwmzyuanblz5gtas0cqgcbotab

Na planini Pokonos u Pensilvaniji i delovima zapadnog Masačusetsa moglo bi da napada i do 45 centimetara snijega.

U zavisnosti od putanje oluje naselja na njenom putu mogla bi da se suoče sa teškim snježnim padavinama, kišom ili sa mješavinom i jednog i drugog.

Departmani za transport u Filadelfiji i Bostonu napunili su kamione solju i posuli je po putevima u utorak, a neke aviokompanije su izmijenile raspored letenja na aerodromima koji se nalaze na putanji nadolazeće oluje, kao što su aerodromi u Njuarku u Nju Džerziju, Filadelfiji, Bostonu i aerodrom Džon F. Kenedi (JFK) u Njujorku.

4i7k9lmahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvtm1nn01eqv8vogm1zgyyymezndfintu1zdg0mgi0nmfhntbhzdg4mmyuanblz5gtas0c5acbotab

Kompanija Amtrak takođe je otkazala neke linije vozova danas, a u Filadelfiji će regionalne linije raditi po redu vožnje predviđenom za vikend.

Kako agencija navodi, mala utjeha je u tome što se, prema prognozi, ne očekuje da ova oluja izazove ogromne poplave kao ona prošle nedjelje od koje se neki stanovnici Nove Engleske i Nju Džerzija još oporavljaju.

Ne propustite