Evo šta se dešava u vašem organizmu ako pojedete bijeli luk na prazan stomak, BIĆETE IZNENAĐENI

Porodica i zdravlje
Evo šta se dešava u vašem organizmu ako pojedete bijeli luk na prazan stomak, BIĆETE IZNENAĐENI
.

Znamo da se naš stari narod čuvao od vampira zahvaljujući bijelom luku, i znamo da ga Italijani obožavaju. To je jedan od najmoćnijih boraca za vaše zdravlje i konzumiranje bijelog luka na prazan stomak čini čuda koja možda niste ni mogli da zamislite.

Konzumiranje belog luka na prazan stomak je kao da ste uzeli dugotrajan protivotrov prije nego što biste uzeli neki otrov koji vam uopšte ne bi ni naškodio poslije takve imuno zaštite 

Da objasnimo metaforu...To jednostavno znači da pripremate vaš stomak za toksine i bakterije koje ćete uzimati putem hrane kasnije tokom dana 

Bijeli luk je moćan antibiotik i antioksidans, pa tako štiti vaš želudac od infekcija i bolesti 

Poenta je da treba da ga pojedemo prije nego što bilo šta drugo počnemo jesti, da ne postoji ništa drugo u želudcu što bi mješalo i asimilaciralo hranjljive materije u bijelom luku 

Zdravstveni benefiti bijelog luka su mnogobrojni. Za sve one koji se žale na visok krvni pritisak, ovo je eliksir – najlakši i najsigurniji način da držite krvni pritisak pod kontrolom

Najbolje od svega je što ga uzimate jednom dnevno i nema nikakve nus pojave kao što je slučaj kod lijekova.

Upale, bilo koje vrste, mogu se spriječiti i izlječiti bijelim lukom. Oni koji pate od artritisa mogu da imaju neizmjerne koristi od luka 

Konzumiranjem bijelog luka na prazan stomak, ne samo da će vam pomoći u borbi protiv simptoma artritisa, već i protiv bolova u vezi sa tim.
On radi efikasno kao analgetik

Dakle, to je kao šlag na torti. On gasi sve moguće stanice koje mogu dovesti do zapaljenja u organizmu dok ublažava bol.

Lijek protiv infekcija svih vrsta

Ova čudesna biljka vas čuva na odstojanju od infekcije gljivica, bradavica, bakterija, i svih ostalih bakterijskih infekcija.

I ne samo to 

U slučaju da ste već žrtva neke od ovih infekcija, uzmite bijeli luk jednom dnevno i osjećaćete se mnogo bolje u roku od nekoliko dana. Beli luk vas spašava od nevolja kroz koje vaše tijelo prolazi kad je pod dejstvom antibiotika.
Povećava imuni sistem 

Ovo je možda najbolja stvar koju će ova biljka učiniti za vas. Slab imuni sistem je danas uobičajena pojava. Zbog pada imunog sistema često dođe do prehlade, gripa, nosnih alergija i ozbiljnijih bolesti.
Kada je vaš imuni sistem jak, on je u stanju da vas štiti 

Bijeli luk vam daje snagu. Jedan čen bijelog luka ima 12 mg kalijuma, 5 mg kalcijuma i 100 sumpornih jedinjenja. E to je nešto što ni čovjek ne može da napravi, što ovaj zdavi eliksir ima.
Pluća će vam se zahvaliti 

Ovo su benefiti koji se često podcjenjuju ili predvide. Bijeli luk je veoma koristan za pluća. Pomoćiće vam u prevenciji i liječenju respiratornih organa. Može čak spriječiti upalu pluća, bronhtis, zagušenja, kašalj i još mnogo toga.
I vjerovatno će vas iznenaditi i ovaj podatak da ima ogromnu moć u liječenju simptoma astme i tuberkoloze 

Dakle, sprijateljite se s bijelim lukom, on je vaš saveznik u zdravlju. Počnite da ga jedete svakodnevno na prazan stomak i samo posmatrajte šta jedan jedini čen bijelog luka može da učini za vas.

Ne propustite