SEDMIČNA PROGNOZA: Nakon polarne hladnoće, pogledajte kada slijedi veliki preokret!

Region
SEDMIČNA PROGNOZA: Nakon polarne hladnoće, pogledajte kada slijedi veliki preokret!
.

Danas će, u Hrvatskoj,  prevladavati većinom suho i barem djelomice sunčano, a sedmica pred nama donosi kišu, ali i osjetno toplije vrijeme.

U istočnoj će Hrvatskoj danas prevladavati oblačno, mjestimice sa snijegom, a stvarat će se i tanji snježni pokrivač. Poslijepodne postupno razvedravanje. Temperatura zraka uglavnom od -3 do 2 °C.

U središnjoj Hrvatskoj mjestimice može biti i kiše koja će se smrzavati u dodiru tlom. Prijepodne postupno razvedravanje, a poslijepodne djelomice sunčano. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura zraka od -4 do -2 °C, a dnevna između 1 i 3 °C.

Uz snijeg, poledice od kiše koja se smrzava na tlu može biti i u gorskim krajevima. Na sjevernom Jadranu barem djelomice sunčano. Uz obalu će puhati umjerena do jaka bura, tijekom dana u slabljenju. Jutarnja temperatura između -5 i -1 °C, na Jadranu od 3 do 6 °C, a najviša dnevna u gorju od 0 do 4 °C, na Jadranu između 5 i 11 °C.

U Dalmaciji veći dio dana djelomice sunčano i uglavnom suho. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura između 5 i 9 °C, u unutrašnjosti oko 3 °C, a najviša dnevna između 10 i 13 °C.

Na jugu Hrvatske očekuje se prestanak kiše i djelomično razvedravanje. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Temperatura zraka uglavnom između 8 i 14 °C, javlja HRT.


U ponedjeljak u unutrašnjosti većinom oblačno povremeno s oborinama, uglavnom prema kraju dana. U utorak toplije, povremeno s kišom, osobito poslijepodne i navečer. Od srijede djelomice sunčano, ponegdje uz malo kiše i postupno još toplije. Do kraja tjedna temperature bi na kopnu trebale dosezati i do 15 stupnjeva, prenosi Index.hr.

Idućih dana na Jadranu promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, osobito u utorak i srijedu. U ponedjeljak na sjevernom dijelu bura, na južnom jugo, a u utorak i srijedu većinom umjeren jugozapadnjak, zatim ponovo jugo.

 

Ne propustite