SAČUVAJTE AUTOMOBIL OD KOROZIJE NAKON ZIME, SNIJEGA I POSIPANJA SOLI: Ovo je uspješan način!

Automoto
SAČUVAJTE AUTOMOBIL OD KOROZIJE NAKON ZIME, SNIJEGA I POSIPANJA SOLI: Ovo je uspješan način!
.

Čest problem po završetku zimskih "gadosti" za automobile je korozija, a kako nam je proljeće pred vratima otkrivamo kako uspješno očistiti i sačuvati vitalne dijelove od najezde soli, prljavštine i šljunka...

Preporučuje se temeljito čišćenje kompletnog vozila, ali posebnu pažnju treba obratiti na vitalne dijelove poput ispušnog sustava i lonca, kočionog sustava, podvozja i amortizera kao i njihovih opruga.

soo

Temeljitim pranjem automobila s visokotlačnim čistačem u samoposlužnim autopraonicama lako ćete otkloniti svu prljavštinu s vozila, ali i spriječiti propadanje laka na metalnim i plastičnim površinama automobila. Prilikom pranja obavezno pripazite na moguća već vidljiva oštećenja. Mlaz pokušajte držati 20-ak centimetara od vozila, piše Auto start.

Nakon skidanja soli i prljavštine, automobil treba dobro oprati za to predviđenim šamponom, no nikako nije dovoljno samo pranje pomoću visokotlačnih mlaznica iz samoposlužnih autopraonica. Valja zasukati rukave i pomoću stare, dobre spužve istrljati cijelu površinu automobila i tek nakon toga isprati vozilo pomoću miniwasha.

praje

Kada je posao ispiranja i pranja završen, vozilo valja dobro zaštiti kako biste bili sigurni da se prljavština neće vratiti i da će lak na vozilu ostati sačuvan, a to ćete učiniti nanošenjem zaštitnog voska. Vosak će vozilu dati podatan sjaj, ali će i poslužiti kao zaštita. Za vitalne dijelove potražite profesionalne autopraonice koje posjeduju takozvane "rupe" pomoću kojih se na podvozju automobila skida sva plastika i temeljito se ispiru dijelovi podvozja kao i šasija automobila. Uz to, na podvozje se nanosi zaštitni sloj kemikalija na bazi ulja koje će ubuduće spriječiti skupljanje naslaga soli i prljavština na podvozje auta, piše 24sata.hr.

 

Ne propustite