VAL SIBIRSKE HLADNOĆE DOSAD ONDIO 40 ŽIVOTA: A poznato je šta nas očekuje SLJEDEĆE SEDMICE

Vijesti
VAL SIBIRSKE HLADNOĆE DOSAD ONDIO 40 ŽIVOTA: A poznato je šta nas očekuje SLJEDEĆE SEDMICE
.

Val sibirske hladnoće zahvatio je posljednjih dana cijelu Europu, a do sada je zabilježeno 40 smrtnih slučajeva uzrokovanih vrlo niskim temperaturama, javlja u srijedu AFP i dodaje da su većina umrlih beskućnici. Niske temperature i snijeg također predstavljaju veliki problem u saobraćaju, navodi agencija.

Prema trenutnim sinoptičkim kartama, u Bosni i Hercegovini se naredne sedmice očekuje oblačno vrijeme sa kišom, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Više padavina prognozira se u utorak 6. marta. Temperature zraka početkom sedmice kretat će se od 4 °C do 10°C, a pred kraj sedmice između 7 °C i 14°C, saopćeno je.

Do kraja ove sedmice u BiH se očekuje promjena vremena u BiH. U subotu pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini se očekuje kiša u jutarnjim satima i tokom večeri. Na sjeveru i sjeverozapadu Bosne slab snijeg u prvom dijelu dana.

Na planinama sa snijegom. U ostatku Bosne mjestimična kiša ili rosulja u jutarnjim satima. Jutarnja temperatura od -1 do 3, na jugu od 5 do 10, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu od 10 do 14 stepeni.

Nedjelja: pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini sa kišom. Tokom dana, postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu od 8 do 11 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Ne propustite